Breaking News

Αγωνία δίχως τέλος για τους επιβάτες του «εξαφανισμένου» Boeing 777-200ER (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με το αεροσκάφος Boeing 777-200ER της Malaysia Airlines που συνετρίβη στη θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 239 άνθρωποι - 227 επιβάτες με 12μελές πλήρωμα - είχε απογειωθεί χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα από την Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας με προορισμό το Πεκίνο, αλλά μόλις μπήκε στη Νότια Θάλασσα της Κίνας - ξημερώματα Σαββάτου (20:40 ώρα Ελλάδος, το βράδυ της Παρασκευής) - εξαφανίστηκε κυριολεκτικά από το χάρτη.

Οι πληροφορίες ότι βιετναμέζικα πολεμικά αεροσκάφη εντόπισαν 2 μεγάλες πετρελαιοκηλίδες και μία στήλη καπνού κοντά στις νότιες ακτές του Βιετνάμ, σκόρπισαν την απελπισία στους συγγενείς και φίλους των αγνοουμένων. Δεν έχει διασταυρωθεί όμως ακόμη ότι οι πετρελαιοκηλίδες έχουν σχέση με την εξαφάνιση του αεροσκάφους.

Μυστήριο υπάρχει και όσον αφορά τη λίστα των επιβατών καθώς 2 επιβάτες που υπάρχουν στη λίστα δεν ανέβηκαν ποτέ στο αεροπλάνο και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα διαβατήριά τους έχουν κλαπεί κάτι που παραπέμπει και σε περίπτωση αεροπειρατείας, σενάριο το οποίο εξετάζεται.

Ελάχιστες όμως είναι και οι πιθανότητες ανθρώπινου λάθους του πιλότου καθώς ο πιλότος ήταν έμπειρος με προϋπηρεσία 33 ετών και 18.365 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του.

Δείτε και το σχετικό ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων του Mega.