Breaking News

Επίτροπος Σ.Μάλμστρομ σε Βαρβιτσιώτη: «Την άλλη φορά που θα έρθω θα σας φέρω και ένα μπιτόνι βενζίνη...»

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πολλές φορές έχει επισκεφτεί την Ελλάδα και δέχτηκε την καλύτερη φιλοξενία. Δύο φορές μάλιστα την δέχτηκε προσωπικά και ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς. Την πήγαμε και στη Μυτιλήνη, της κάναμε το τραπέζι και ιδού πώς μας το ανταποδίδει. 

Όπως δημοσιεύει ο ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ, ο λόγος για την Ευρωπαία Σουηδέζα επίτροπο για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία βρέθηκε στη Μυτιλήνη, όπου δύο υπουργοί, οι κ.κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης και Β. Κικίλιας, της έδειξαν το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών και το Λιμεναρχείο. 

Κάποια στιγμή ο κ. Βαρβιτσιώτης, γνωρίζοντας ότι επανειλημμένως η κυβέρνηση έχει ζητήσει χρήματα από την Κομισιόν για την αντιμετώπιση του κύματος των μεταναστών, της λέει: «Κυρία Μάλμστρομ, πρέπει να ξέρετε ότι για να γίνουν όλα αυτά που είδατε, για να αναχαιτίσουμε  δηλαδή το αυξημένο ρεύμα μεταναστών προς την Ευρώπη, χρειαζόμαστε χρήματα. Δεν πάει άλλο».

Η σουηδέζα επίτροπος ρώτησε «πόσα; (σαν να βρισκόταν σε... μπακάλικο)», για να λάβει αμέσως την απάντηση: «Περίπου 15 εκατ. ευρώ». Έλα όμως που είχε και απορίες. «Για ποιον λόγο;» φαίνεται να ρώτησε. Ο υπουργός Ναυτιλίας τότε της είπε: «Δεν έχουμε λεφτά να κινήσουμε τα σκάφη του Λιμενικού». 

Η Σουηδέζα επίτροπος επιχείρησε να δείξει ότι διαθέτει και... χιούμορ: «Την άλλη φορά που θα έρθω στην Ελλάδα θα σας φέρω και ένα μπιτόνι βενζίνη, να φουλάρουμε το ρεζερβουάρ των σκαφών και να κάνουμε μαζί περιπολία». Και γέλασε μόνη της από το αστείο που είπε. Ο κ. Βαρβιτσιώτης, που μόλις είχε ολοκληρώσει μια νυχτερινή περιπολία με σκάφος του Λιμενικού στο Αιγαίο, φάνηκε να μη σηκώνει τέτοια αστεία και της είπε: «Τι μπιτόνι μου λέτε, κυρία μου; Εδώ χρειαζόμαστε ολόκληρο τάνκερ για να κινήσουμε τα σκάφη του Λιμενικού». Η κυρία Μάλμστρομ τον κοίταξε παράξενα και άλλαξε κουβέντα.
tovima.gr