Breaking News

«Έλιωσε» το Πανελλήνιο: 19χρονη έσωσε 17 μηνών μωράκι μετά από 4 μέρες επιβίωσης στη θάλασσα!

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μετά από 4 ημέρες και 3 νύχτες που πέρασαν παλεύοντας με τα κύματα στο νερό η 19χρονη Dooa Al Zamel από τη Συρία και η μόλις 17 μηνών Νάντια διασώθηκαν και συγκίνησαν το πανελλήνιο.

Τη συγκλονιστική αυτή ιστορία δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Έθνος. Το πλοιάριο με τους περίπου 500 μετανάστες είχε αναχωρήσει στις 6 Σεπτεμβρίου από λιμάνι της Αιγύπτου με προορισμό την Ιταλία όταν 4 ημέρες μετά ένα άλλο σκάφος τους εμβόλισε στα διεθνή ύδατα της Μάλτας.

Ο ένας μετά τον άλλον οι ναυαγοί της ασύλληπτης τραγωδίας εξαφανίζονταν από την επιφάνεια της θάλασσας. Γονείς με δάκρυα στα μάτια άφηναν σιγά σιγά τα νεκρά παιδιά τους να γλιστρήσουν στο νερό. Ήξεραν ότι σύντομα θα βρεθούν.

Η 19χρονη Dooa ήταν από τις «τυχερές» καθώς έπεσε στη θάλασσα φορώντας σωσίβιο. «Παρ' την, αν μπορείς να τη σώσεις», ήταν η δραματική παράκληση της μητέρας πριν χαθεί μαζί με τον σύζυγό της στα νερά της Μεσογείου.

Η Dooa βρέθηκε πολλές φορές στα όρια της τρέλας. Όμως η παρουσία της μικρής Νάντια την «όπλιζε» με δύναμη, όπως αποκάλυψε συγκινημένη ημέρες αργότερα στους γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου όπου νοσηλεύτηκε: «Η ζωή της ήταν στα χέρια μου. Αυτό ήταν τεράστια ευθύνη για μένα. Ένιωθα ότι πρέπει να παλέψω για να την σώσω. Ένιωθα ότι αυτή είναι η αποστολή μου.»

Οι δύο ναυαγοί και άλλοι τέσσερις μετανάστες από την Αίγυπτο διασώθηκαν από παραπλέοντα εμπορικά πλοία και ένα Super Puma της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας τους μετέφερε στην 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά, όπου και τους παρέλαβαν τα ασθενοφόρα.

Η ζωή της μικρής Νάντια κρεμόταν από μία κλωστή. Χρειάστηκε να διακομιστεί στη Μονάδα Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Οι γιατροί πάλεψαν με όλες τις δυνάμεις τους για να την κρατήσουν στη ζωή και τελικά τα κατάφεραν. Σήμερα πια το κοριτσάκι έχει διαφύγει πλήρως τον κίνδυνο.

Περισσότερα από 500 τηλεφωνήματα έχουν γίνει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο από ανθρώπους σε ολόκληρη την Ελλάδα που ζητούν να υιοθετήσουν τη μικρή Νάντια. Σύμφωνα με τον κ. Χαριτάκη: «Αυτό που συμβαίνει είναι πρωτόγνωρο και συγκλονιστικό. Η ιστορία του παιδιού έχει συγκινήσει όλο τον κόσμο. Γιατροί και νοσηλευτές έχουν γίνει μία τεράστια αγκαλιά για το κοριτσάκι. Μανούλες και μπαμπάδες που την προσεγγίζουν με τρυφερότητα και αγάπη, προσπαθούν να την κάνουν να νιώσει ασφάλεια για να ξεπεράσει το σοκ.»

Όσο για το σύντροφο της 19χρονης Dooa... πνίγηκε σε αυτό το ταξίδι ζωής για το ζευγάρι. Σκόπευαν να παντρευτούν και να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια στην Ιταλία. Πλέον δεν κάνει όνειρα. Νιώθει συντετριμμένη. Σήμερα φιλοξενείται σε κάποιο σπίτι στην πόλη των Χανίων. Από την Αστυνομία της δόθηκε η νόμιμη προθεσμία για να εγκαταλείψει τη χώρα....

Πηγή: Έθνος