Breaking News

Αφιέρωμα μαμούθ του BBC στον Παλαιοκώστα: «Ο ασύλληπτος - Ο καταζητούμενος που έγινε λαϊκός ήρωας»

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στο προσκήνιο και πάλι μετά από πολύ καιρό ο Βασίλης Παλαιοκώστας και μάλιστα με εκτεταμένο βίντεο-φωτορεπορτάζ μαμούθ από το BBC για τη ζωή του και τη δράση του...

Το εξώφυλλο του αφιερώματος μοιάζει με αφίσα ταινίας δράσης και έχει τίτλο "The uncatchable - Ο ασύλληπτος".

Στην εισαγωγή του σημειώνει μεταξύ άλλων το BBC: "Για δεκαετίες παραβιάζει το νόμο. Ο άνθρωπος γνωστός σε πολλούς ως ο Έλληνας Ρομπέν των Δασών, έχει αποδράσει από τη φυλακή δύο φορές με ελικόπτερο, έχει πάρει εκατομμύρια από κρατικές τράπεζες, έχει απαγάγει βιομηχάνους, ενώ την ίδια ώρα μοιράζει γενναιόδωρα μετρητά στους απόρους. Είναι η ιστορία του πιο καταζητούμενου άνδρα στην Ελλάδα που έγινε λαϊκός ήρωας."

"Ο Βασίλης μπορεί να έχει γίνει κλέφτης, αλλά ποτέ εγκληματίας. Ληστές σαν το Βασίλη - που κλέβει για να ταΐσει τους αγαπημένους του - δεν παραβλέπονται εύκολα." σημειώνει ο πατήρ Παναγιώτης, ο παπάς από το χωριό Μοσχόφυτο όπου ο Παλαιοκώστας μεγάλωσε.

Ένας από τους πρώην συγκρατούμενούς του τονίζει: "Οι εγκληματίες κλέβουν πορτοφόλια από ηλικιωμένες. Ο Βασίλης ήταν σε άλλο επίπεδο: είναι ένας κοινωνικά αποδεκτός ληστής και ένας ήρωας."

Ωστόσο επισημαίνουν οι συντάκτες του βρετανικού δικτύου: "Όπως και ο πραγματικός Ρομπέν των Δασών, ο Βασίλης Παλαιοκώστας περιφρονείται από τις Αρχές που "βασανίζει". Τον παρουσιάζουν ως βίαιο τρομοκράτη ενώ είναι περίεργο που οι Έλληνες δημοσιογράφοι αποφεύγουν να μιλήσουν για την απίστευτη ιστορία του."
Πηγή: Έθνος