Breaking News

Μοναδικό video: Μια διαφορετική άποψη για την απαγόρευση του καπviσματos στα κέντρα διασκέδασης

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αρκετά χρόνια και κυρίως τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μεγάλος ντόρος για την απαγόρευση του καπviσματos σε δημόσιους χώρους και δημόσιες υπηρεσίες.

Το παράδοξο βέβαια είναι ότι πρόκειται για ένα καθόλα νόμιμο προϊόν όπως το αλκoόλ ή η βενζίνη η οποία μολύνει επίσης το περιβάλλον. Παρόλα αυτά η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για δημόσιους χώρους οπότε το Κράτος έχει το δικαίωμα να κάνει αυτό που θεωρεί σωστό για τους πολίτες. Στους δημόσιους χώρους όμως ο νόμος έχει συμπεριλάβει και κέντρα διασκέδασης, καφέ, εστιατόρια, καφενεία κλπ. Είναι όμως αυτοί οι χώροι πραγματικά δημόσιοι;

Ο Aeon Skobble, καθηγητής του Πανεπιστημίου Bridgewater State της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι όπως ο καθένας στο σπίτι του έχει το δικαίωμα να επιλέξει τι θα κάνει έτσι και ο εστιάτορας έχει το δικαίωμα να επιλέξει αυτό που τον συμφέρει και να θέσει τους κανόνες του στο εστιατόριο του. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με τα δικαιώματα των καπvιστώv ή μη αλλά με τα δικαιώματα του ιδιοκτήτη που καταπατούνται και ο οποίος έχει επενδύσει χρήματα στην επιχείρησή του.

Πάντως για την Ελλάδα του μνημονίου σίγουρα υπάρχουν πολλά πράγματα που βλάπτουν την υγεία των πολιτών περισσότερο από το τσιγάpο το οποίο σίγουρα έπρεπε να απαγορευτεί σε δημόσιους χώρους αλλά στους υπόλοιπους χώρους οι γνώμες αντικρούονται και σίγουρα θα συνεχίσει να υπάρχει αυτή η διχογνωμία. Δείτε στο video τις ακριβώς λέει ο Αμερικανός Καθηγητής.