Breaking News

Τι αποκαλύπτει το χρώμα των ματιών για την προσωπικότητά μας

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Καθρέφτης του εαυτού μας είναι τα μάτια μας σύμφωνα με τους επιστήμονες. Τα μάτια μας μπορούν να αποκαλύψουν σημαντικές πληροφορίες που ούτε μας περνούν από το μυαλό. Πιο συγκεκριμένα το χρώμα των ματιών μας αποκαλύπτει: 

Το γενεαλογικό μας δέντρο: Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πριν 8 χρόνια περίπου ότι όλοι οι άνθρωποι με γαλανά μάτια γενετικά συνδέονται με τον ίδιο κοινό πρόγονο ο οποίος έζησε πριν από 6.000 - 10.000 χρόνια και διέθετε μια μετάλλαξη στο γενετικό του κώδικα. Πριν από αυτόν όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι είχαν καφέ μάτια!

Πώς βιώνουμε τον πόνο: Μελέτη του 2014 στην οποία συμμετείχαν 58 γυναίκες έδειξε πως όσες είχαν ανοιχτόχρωμα μάτια βίωσαν λιγότερο έντονα τους πόνους της γέννας ενώ είχαν λιγότερο άγχος κατά τον τοκετό. Από την έρευνα προέκυψε πως τα άτομα με ανοιχτόχρωμα μάτια παρουσιάζουν αυξημένη αντοχή στον πόνο.

Πόσο αξιόπιστοι είμαστε: Μελέτη, επίσης, του 2014, κατέδειξε ότι εμπιστευόμαστε πιο εύκολα ανθρώπους που έχουν σκουρόχρωμα μάτια. Ωστόσο στη μελέτη αυτή το αποτέλεσμα επηρεάστηκε και από το σχήμα του προσώπου.

Πόσο φιλικοί είμαστε: Σύμφωνα με μελέτη στην Αυστραλία, τα άτομα με ανοιχτόχρωμα μάτια είναι σε γενικές γραμμές πιο ανταγωνιστικά και όχι ιδιαίτερα... συμπαθητικά.