Breaking News

Κιμωλία: Το πιο απίθανο... καθαριστικό

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η κιμωλία μπορεί να λειτουργήσει σε μερικές περιπτώσεις σαν το καλύτερο καθαριστικό. Ας δούμε τι ακριβώς κάνει σύμφωνα με το neadiatrofis.gr:

Αφαιρεί λεκέδες από γράσο: Τρίψτε κιμωλία στο λεκέ και αφήστε τη να καθίσει για 10 λεπτά. Αυτό βοηθά να απορροφήσει το λίπος. Πριν βάλετε το ρούχο στο πλυντήριο, σκουπίστε την περίσσεια σκόνης.

Καθαρίζει το κολάρο από το πουκάμισο: Τρίψτε το λεκέ με άσπρη κιμωλία. Αφήστε να καθίσει για τουλάχιστον 10 λεπτά και στη συνέχεια πλύνετε ως συνήθως.

Αφαιρεί τους λεκέδες από γράσο από τα suede παπούτσια σας: Συνθλίψτε την κιμωλία και πασπαλίστε πάνω στο λεκέ γράσου. Αφήστε να μείνει για μια νύχτα. Βουρτσίστε τα παπούτσια το πρωί. Η σκόνη της κιμωλίας απορροφά το λίπος από το σουέτ.

Κάνει τα ασημικά να λάμπουν: Βάλτε λίγη κιμωλία στον ίδιο χώρο που  αποθηκεύετε τα ασημικά σας. Θα απορροφήσει την υγρασία και θα τα εμποδίζει από την αμαύρωση.

Γυαλίζει τα νύχια σας: Τρίψτε μια βούρτσα νυχιών πάνω σε άσπρη κιμωλία, στη συνέχεια τρίψτε τη βούρτσα κάτω από τις άκρες των νυχιών. Οι τρίχες της βούρτσας απομακρύνουν τη βρωμιά κάτω από τα νύχια, ενώ η άσπρη κιμωλία αφήνει πίσω ένα φρέσκο, καθαρό περιποιημένο look.