Breaking News

Πώς αντιμετωπίζει το κάθε ζώδιο τις... σχέσεις εξάρτησης;

Διαφήμιση
Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε βρεθεί σε μια σχέση, που ενώ ξέρουμε ό,τι μας κάνει περισσότερο κακό από ό,τι καλό, δεν μπορούμε να την τερματίσουμε και δεν μπορούμε να φύγουμε μακριά της.

Ενώ μας πονάει όπως το δηλητήριο, την αναζητούμε όπως το φάρμακο..

Ποιος είναι ο λόγος που το όμορφο παιχνίδι του έpωτα παίρνει μία τέτοια μορφή; Ας δούμε τις απαντήσεις που δίνει η αστρολογία για κάθε ζώδιο:

ΚΡΙΟΣ: Όσο ατρόμητος και να είναι ένας Κριός, στην ουσία, ακόμα και αν δεν το παραδέχεται, θέλει να αισθάνεται ελεύθερος και τον πιάνει πανικός όταν ξεκινά το δέσιμο σε μία σχέση. Τις περισσότερες φορές θα το βάλει στα πόδια ή θα προκαλέσει κάποιον γερό καβγά, για να απομακρυνθεί, στην συνέχεια όμως, όταν δει πως το ταίρι του περνάει καλά και μόνο του, εκεί τον πιάνει ο εγωισμός και το διεκδικεί και πάλι από την αρχή. Όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ραγίσει το γυαλί, με αποτέλεσμα, έστω και αν ξανακολλήσει, να αφήσει για πάντα τα σημάδια του. Ο Κριός λοιπόν, με την παρορμητικότητα, την επιπολαιότητα, αλλά και τον εγωισμό που τον διακρίνει, όταν εpωτεύεται κάνει τα λάθη του, φθείρει τη σχέση του, δεν παραδέχεται εύκολα τα συναισθήματά του και μένει κολλημένος σε μία σχέση εξάρτησης, από την οποία δύσκολα μπορεί να απεγκλωβιστεί. Ποιος είναι ο τρόπος λοιπόν για να κάνει ένα βήμα παρακάτω και να αποφύγει τις αισθηματικές εξαρτήσεις; Μα φυσικά να αναγνωρίσει τα συναισθήματά του και να αφήσει τους εγωισμούς του στην άκρη.

ΤΑΥΡΟΣ: Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Ταύρος είναι λογικός, πρακτικός, λιγάκι καχύποπτος και αρκετά σταθερός… και όμως, ακόμα και ένας Ταύρος, είναι πρώτος στη λίστα των «εξαρτημένων σχέσεων», πολύ απλά γιατί δεν μπορεί εύκολα να γυρίσει σελίδα… Αν ο φτερωτός έpωτας, τον χτυπήσει με τα βέλη του και ο Ταύρος, αφεθεί με όλο τον αισθησιασμό του στο εpωτικό παιχνίδι, είναι δύσκολο στην πορεία να ξεκολλήσει. Το πείσμα του, είναι η βασική αιτία, που μπορεί να παραμένει σε μία σχέση, η οποία στην ουσία δεν τον καλύπτει ή και τον φθείρει. Ευελπιστεί μέσα του ότι κάτι μπορεί να αλλάξει, ότι κάτι μπορεί να διορθωθεί και φυσικά, εξαντλεί όλα τα περιθώρια. Αν στη σχέση αυτή παραμένει ιδιαίτερα έντονο το σ3ξ, τότε είναι που το Ταυράκι, δεν μπορεί να ξεκολλήσει καθόλου! Για να μπορέσει να απεμπλακεί λοιπόν από μία τέτοιου είδους σχέση, θα πρέπει να σκεφτεί ότι ο χρόνος είναι χρήμα και ότι δεν πρέπει να τον χαλάμε άσκοπα, με σχέσεις που δεν έχουν μέλλον…

ΔΙΔΥΜΟΙ: Μπορεί να είναι ευχάριστος, επικοινωνιακός, φλερτατζής και στα αισθηματικά του να αντιμετωπίζει πιο ανάλαφρα τις καταστάσεις, αλλά τυχαίνει και σε έναν Δίδυμο να εμπλακεί σε μία σχέση εξάρτησης, από την οποία δύσκολα μπορεί να ξεφύγει. Κάτι τέτοιο θα του συμβεί, αν το άτομο που έχει εpωτευτεί είναι ιδιαίτερα έξυπνο και έχει τον τρόπο να «παίζει» με το μυαλό του! Τα παιχνίδια του μυαλού κάνουν τον Δίδυμο να κολλά σαν μαγνήτης… ενώ οι δύσκολες περιπτώσεις στον έpωτα, του φαίνονται μία μεγάλη πρόκληση. Ωστόσο ένας Δίδυμος έχει το «αβαντάζ» ότι μπορεί εύκολα να του φύγει το ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός, επομένως, όταν βρει κάτι καινούριο, τότε εύκολα μπορεί να ξεκολλήσει από μία τέτοια ιστορία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι λίγο αργότερα δεν θα επιθυμεί και μία επανασύνδεση!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Ένας Καρκίνος, αντιμετωπίζει με μεγάλη ευαισθησία τα ζητήματα καρδιάς και στον έpωτα λειτουργεί με υπερβολή… γιατί ζει στο έπακρο την κάθε στιγμή και δίνεται ολοκληρωτικά. Δεν ξεχνά εύκολα και φυσικά δεν μπορεί να γυρίσει σελίδα, ακόμα και όταν μία σχέση, έχει καταλήξει να τον φθείρει και να μην τον οδηγεί πουθενά. Η ανασφάλεια, ο φόβος της μοναξιάς, αλλά και οι αναμνήσεις, είναι η πιο συχνή αιτία που εγκλωβίζει τον Καρκίνο στην ψυχοφθόρα εξαρτημένη σχέση. Ο τρόπος για να ξεφύγει από μία τέτοια ιστορία είναι μόνο όταν οι δυσάρεστες αναμνήσεις, έχουν αρχίσει να είναι πολύ περισσότερες από τις ευχάριστες και φυσικά όταν κατανοήσει ότι με τη σχέση αυτή δεν μπορεί να κάνει οικογένεια…

ΛΕΩΝ: Ένα Λιοντάρι δίνεται με πάθος στον έpωτα και μπορεί να γίνει χαλί για να τον πατήσεις, αρκεί να έχεις κάνει την καρδιά του να χτυπά στον τρελό ρυθμό του έpωτα… Φυσικά και Λέων μπλέκεται και αυτός με την σειρά του σε εξαρτημένες σχέσεις και η πιο συχνή αιτία είναι ο εγωισμός του, που τον κάνει να δένεται με ανθρώπους, που στην ουσία τον φθείρουν ή τον καταβάλουν! Πιστεύει ότι έχει την δύναμη, αλλά και τα προσόντα, να αλλάξει τον άνθρωπο που έχει δίπλα του… τον πιάνει η ζήλια του και μόνο στη σκέψη ότι μετά από έναν χωρισμό, το ταίρι του μπορεί να κάνει μία άλλη σχέση και να είναι όλα καλύτερα στη ζωή του. Έτσι λοιπόν, επιμένει να αλλάξει τις καταστάσεις γύρω του, μέχρι να φτάσει στο σημείο που θα βαρεθεί, θα κουραστεί και θα χάσει κάτι από την λάμψη του! Τότε είναι που αρχίζει να αναζητά και πάλι την επιβεβαίωση από έναν νέο έpωτα και λέει το οριστικό αντίο από την παλιά του σχέση.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Ένας Παρθένος δεν τα πάει καλά με τις σχέσεις εξάρτησης και προσπαθεί ακόμα και στον έpωτα να βάζει πρώτα την λογική του και μετά την καρδιά του. Όπως όλοι οι άνθρωποι όμως, έτσι και ο Παρθένος έχει και αυτός τις αδυναμίες του, γι’ αυτό και μπορεί να του συμβεί να μπλεχτεί σε μία σχέση, που οδηγείται σε αδιέξοδο, από το οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει. Μπορεί να εγκλωβιστεί σε μία σχέση εξάρτησης, επειδή επί της ουσίας λυπάται το άτομο που έχει δίπλα του, δεν θέλει να το πληγώσει, νιώθει υποχρεωμένο σε αυτό ή πολύ απλά μπορεί να τον συνδέουν κάποια πράγματα, που για αυτόν δεν είναι αμελητέα… Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν ο Παρθένος, αισθάνεται εξαρτημένος από αυτή τη σχέση και παίρνει την απόφαση του χωρισμού, μονάχα αν είναι επιθυμία και του συντρόφου του

ΖΥΓΟΣ: Ο Ζυγός έρχεται από τους πρώτους στη λίστα των ατόμων που κάνουν εξαρτημένες σχέσεις, αλλά για καλή του τύχη, ως μεταβλητό ζώδιο του αέρα, μπορεί πιο εύκολα και γρήγορα να ξεφεύγει, αφού ο έpωτας έρχεται και παρέρχεται στη ζωή του αρκετά συχνά! Ο πιο σπουδαίος λόγος που ένας Ζυγός μπορεί να παρασυρθεί σε μία εξαρτημένη σχέση, είναι η ανασφάλειά του και ο φόβος της μοναξιάς. Ένας Ζυγός δεν θέλει να μένει μόνος του, προτιμά να είναι σε μία βλαβερή σχέση, παρά να μην έχει ένα ταίρι στο πλάι του. Επιπλέον, πολλές φορές δεν κατανοεί την αξία του και έτσι μένει κολλημένος με άτομα που στην ουσία δεν τον καλύπτουν. Ποιος είναι όμως ο τρόπος να ξεφύγει ένας Ζυγός από μία εξαρτημένη σχέση; Μα φυσικά να εpωτευτεί… και αυτό είναι κάτι που όπως προαναφέραμε, δεν είναι καθόλου δύσκολο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Ο Σκορπιός είναι δεδομένο ότι έχει τα πρωτεία στις εξαρτημένες σχέσεις, αφού ο έpωτας γι’ αυτόν σημαίνει πάθος, ένταση, ζήλια και πολλές φορές, όταν δεν γίνεται το δικό του, και εκδίκηση! Θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε τον βασιλιά (ή βασίλισσα) του δράματος, γιατί του αρέσει να παρεκτρέπεται, να υπερβάλει και φυσικά έχει την επιμονή να παραμένει σε μία παράλογη, εξαρτημένη σχέση, απλά και μόνο από καπρίτσιο. Ο Σκορπιός αισθάνεται εξαρτημένος με κάθε έντονη σχέση που κάνει, όμως μπορεί και να παραμείνει εξαρτημένος ακόμα και με μία σχέση που έχει μυστήριο, ίντριγκα, σασπένς και πολύ λίγες όμορφες στιγμές… Το σ3ξ παίζει σπουδαίο ρόλο και για τον Σκορπιό, γι’ αυτό και αν αυτός ο τομέας εξακολουθεί να είναι δυνατός, τότε δύσκολα μπορεί να ξεκολλήσει. Θα απεμπλακεί λοιπόν από μία εξαρτημένη σχέση, όταν πάψει ο εpωτισμός ή όταν προδοθεί.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Πόσο την βρίσκω με αυτό το ρίσκο… αυτή η ατάκα, είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Τοξότη και τον αντιπροσωπεύει στο θέμα «εξαρτημένες σχέσεις»! Μπορεί να μην είναι στο στυλ του να νιώθει εύκολα εξαρτημένος από έναν εpωτικό σύντροφο και φυσικά δεν του αρέσουν και τα προβλήματα σε μία σχέση, όμως μπορεί να την «πατήσει» και να κολλήσει σε έναν τέτοιο εpωτικό δεσμό, πολύ απλά γιατί ο σύντροφός του μπορεί να του το παίζει «δύσκολος»! Είναι γνωστό ότι ο Τοξότης κολλάει με τις δύσκολες περιπτώσεις στον έpωτα και φιλοδοξεί ή έχει την αισιοδοξία, ότι όλα θα φτιάξουν… Πώς μπορεί όμως να ξεκολλήσει από μία τέτοια σχέση; Μα φυσικά, όταν το κλίμα αρχίζει να γίνεται τόσο πιεστικό, που αρχίζει ο ίδιος να χάνει την χαρά, το γέλιο, το κέφι και την κοινωνικότητά του!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Δεν είναι υπέρ των σχέσεων εξάρτησης και τις αποφεύγει, όμως ο Αιγόκερως μπορεί να γίνει και αυτός το θύμα μίας σχέσης που δεν είναι ιδανική, πολύ απλά γιατί δεν θέλει να εκτεθεί, ή γιατί το κοινωνικό του περιβάλλον εγκρίνει ή εκτιμά το άτομο, με το οποίο είναι μαζί. Έτσι λοιπόν μπορεί να παραμένει σε μία σχέση που τον φθείρει, γιατί πιθανότατα στο παρελθόν έκανε ανοίγματα ή έδωσε υποσχέσεις τις οποίες δεν θέλει να πάρει πίσω… Ωστόσο η εξάρτησή του από έναν άνθρωπο ή μία σχέση, δεν μπορεί να κρατήσει και για πολύ… Θα πάψει να υφίσταται, όταν ο ίδιος τελικά καταλάβει τι είναι το καλύτερο για αυτόν…

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Όπως ξαφνικά μπορεί να κολλήσει σε μία εξαρτημένη σχέση, που τον φθείρει και τον καταβάλλει, το ίδιο ξαφνικά και απρόβλεπτα μπορεί να πει το τελευταίο αντίο και να το εννοεί πραγματικά… Έτσι είναι ο εκρηκτικός Υδροχόος, αφού ο κυβερνήτης του ο Ουρανός, του δίνει την δυναμική να ρισκάρει και να κάνει αλλαγές! Δεν είναι στη φύση του να προσκολλάται σε έναν έpωτα, που του προκαλεί πρόβλημα, όμως είναι στη φύση του να κολλάει με τα δύσκολα και να του αρέσει οτιδήποτε περίεργο… Έτσι λοιπόν μπορεί να νιώσει εξάρτηση από έναν άνθρωπο με τον οποίο δεν έχει κοινά, όμως όταν το κλίμα γίνεται βαρύ και σταματά να υπάρχει η έκπληξη, ο εpωτισμός και οι ευχάριστες εμπειρίες, τότε το ενδιαφέρον του γίνεται μόνο φιλικό και αρχίζει να ψάχνει για νέες συγκινήσεις!

ΙΧΘΥΕΣ: Ο έpωτας είναι συνυφασμένος με την εξάρτηση για τον ονειροπόλο Ιχθύ, που όταν είναι εpωτευμένος, δεν μπορεί να σκεφτεί ούτε στιγμή χωρίς τον σύντροφό του. Κάτι τέτοιο δεν είναι άσχημο όταν η σχέση εξελίσσεται ομαλά, το πρόβλημα όμως είναι ότι ο Ιχθύς, έχει την τάση να κολλάει πολύ άσχημα, ακόμα και με τις σχέσεις που τον φθείρουν και που δεν του δίνουν το συναίσθημα που έχει ανάγκη… Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί ωραιοποιεί τις καταστάσεις, ζει το δικό του παραμύθι, αδυνατεί να δει κατάματα την αλήθεια και φυσικά δεν θέλει να μείνει μόνος του. Έτσι λοιπόν, μπορεί να γίνει το θύμα σε μία σχέση που δεν μπορεί μακριά της… μέχρι εντελώς ξαφνικά να εpωτευτεί κάποιο άλλο άτομο (κάτι που του είναι σχετικά εύκολο), όπου εκεί έχει τον τρόπο να ξεγλιστρήσει σαν χέλι!