Breaking News

Η ευεργετική δράση του τριαντάφυλλου - Τσάι από ροδοπέταλα

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Θεωρείται ο βασιλιάς των λουλουδιών. Η ομορφιά του τριαντάφυλλου ήταν αντικείμενο θαυμασμού στην αρχαιότητα από τους Αιγυπτίους, τους Έλληνες αλλά και τους Ρωμαίους.

Εκτός όμως από την εξαιρετική ομορφιά του διαθέτει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες. Ενεργεί ευεργετικά σε κάθε περιοχή του σώματος ενώ περιέχει επίσης βιταμίνες A, C, B3, E και F.

Δείτε την ευεργετική δράση του τριαντάφυλλου καθώς και μια συνταγή για τσάι, όπως τα δημοσιεύει το περιοδικό MYtv.

- Η μυρωδιά του βελτιώνει τη διάθεση.
- Οι ουσίες που περιέχονται στα φύλλα του ενισχύουν ζωτικά όργανα του οργανισμού όπως την καρδιά και τα νεύρα.
- Το τσάι από τριαντάφυλλο καθαρίζει το αίμα και έχει καταπραϋντική επίδραση. Βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατος και στη θεραπεία του πονόλαιμου, των ρευματισμών, του ίκτερου, της ζαλάδας και του πονοκεφάλου. Επίσης αποκαθιστά την εντερική χλωρίδα μετά τη χρήση αντιβιοτικών.
- Συμβάλλει στη μείωση των συμπτωμάτων της εμμηνόρροιας. 

Το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου βρίσκεται σε αρκετά καλλυντικά και αρώματα. Είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για το πρόσωπο και το σώμα και ιδιαίτερα για το ευαίσθητο και ξηρό δέρμα ενώ συμβάλλει και στην πρόληψη της γήρανσης. Δυστυχώς όμως είναι αρκετά ακριβό. Δεν είναι τυχαίο που ονομάζεται ο βασιλιάς των "αιθέριων ελαίων".

Τσάι από ροδοπέταλα

Μετά τη συγκομιδή των πετάλων και την απομάκρυνση των εντόμων, τα πέταλα αποξηραίνονται σε ένα θερμό, ξηρό και σκοτεινό μέρος. Η αποξήρανση διαρκεί ως μία εβδομάδα. Για να διατηρηθεί η φρεσκάδα και η ποιότητά τους θα πρέπει να διατηρούνται σε κλειστά γυάλινα βάζα σε κάποιο σκοτεινό και ξηρό μέρος. 

Αυτό το είδος τσαγιού δεν συνίσταται σε εγκύους χωρίς προηγουμένως να έχουν συμβουλευτεί το γιατρό τους καθώς και σε όσους έχουν προβλήματα με πέτρες στα νεφρά και τη χοληδόχο κύστη. Όσοι είναι πολύ ευαίσθητοι πρέπει να προσέχουν για να αποφύγουν ανεπιθύμητα συμπτώματα, όπως το λαχάνιασμα, το ρέψιμο και η ναυτία. Αν σας συμβεί κάτι τέτοιο σταματήστε αμέσως τη χρήση.

- 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα και θρυμματισμένα ροδοπέταλα
- 300 ml βραστό νερό

Ρίξτε 300 ml βραστό νερό πάνω από τα ροδοπέταλα και αφήστε το μείγμα να σταθεί ακίνητο από 5 έως 10 λεπτά, σε ένα καλυμμένο δοχείο. Στη συνέχεια στραγγίξτε το μείγμα. Αν θέλετε προσθέστε λίγο μέλι για να γίνει πιο γλυκό. Προκειμένου να έχει καλύτερη γεύση μπορείτε να επιλέξετε πέταλα με έντονη μυρωδιά και λιγότερο ξηρά.