Breaking News

Αυτές είναι οι τροφές που μας γερνούν πιο γρήγορα

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Κάποιες τροφές έχουν την ιδιότητα να καταστρέφουν τις ίνες κολλαγόνου με αποτέλεσμα να δείχνουν την επιδερμίδα μας πιο γερασμένη:

Ζάχαρη: Προκαλεί πρόωρα σημάδια γήρανσης καθώς επιβραδύνει τη διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου, το οποίο ευθύνεται για τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος. Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ζάχαρης προκαλεί αύξηση της ινσουλίνης η οποία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την εμφάνιση φλεγμονών που προκαλούν κυτταρικές αλλαγές στους ιστούς της επιδερμίδας.

Αλάτι: Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού προκαλεί προβλήματα στο συκώτι, υψηλή πίεση και επιδρά αρνητικά στον μεταβολισμό των οστών.

Aλκoόλ: Επηρεάζει τη λειτουργία του συκωτιού το οποίο είναι βασικό όργανο για την αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό. Όταν το συκώτι δεν λειτουργεί καλά, τότε συσσωρεύονται τοξίνες στο δέρμα που ευθύνονται για την εμφάνιση ρυτίδων, κηλίδων ακόμα και ακμής.

Επεξεργασμένα τρόφιμα: Λουκάνικα, ζαμπόν, μπέικον, μπισκότα κλπ. όχι μόνο περιέχουν πολλά κορεσμένα λιπαρά αλλά και μεγάλες ποσότητες αλατιού και ζάχαρης (με τα προαναφερθέντα αποτελέσματα).

Αναψυκτικά: Είναι πλούσια σε ζάχαρη η οποία ευθύνεται για την πρόωρη γήρανση.

Προσοχή στο μπάρμπεκιου: Το καμένο κρέας, εκτός του ότι είναι επιβλαβές για τον οργανισμό, καταστρέφει το κολλαγόνο και επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος.