Breaking News

Σε ποιον ανήκει το κτίριο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου;

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έκπληξη προκαλεί δημοσίευμα εφημερίδας που αναφέρεται σε ποιο πρόσωπο ανήκει το αρχηγείο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Η πρώτη λογική απάντηση είναι ότι ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. Κι όμως σύμφωνα με το ΒΗΜΑτοδότη ανήκει στον... Φώτη Κουβέλη! 

Το πώς και το γιατί εξηγούνται από τον Έλληνα νομοθέτη και την ελληνική Αριστερά:

Βρισκόμαστε στο 1987, η ανανεωτική Αριστερά ονομάζεται ΕΑΡ και πραγματοποιεί οικονομική καμπάνια προκειμένου να αγοραστεί το κτίριο της Κουμουνδούρου. Βρίσκονται τα 80.000.000 δραχμές που κόστιζε και έρχεται η ώρα να αγοραστεί το κτίριο. Σύμφωνα όμως με τη "σοφή" νομοθεσία, τα κόμματα δεν είναι ξεκάθαρο αν διαθέτουν ή δεν διαθέτουν νομική προσωπικότητα και άρα δεν είναι σαφές εάν δικαιούνται ή δεν δικαιούνται να έχουν περιουσία. 

Αποφασίζεται, λοιπόν, το κτίριο να αγοραστεί στα ονόματα των Λεωνίδα Κύρκου, Φώτη Κουβέλη και Στέργιου Πιτσιόρλα (του νυν προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ), όπως και συνέβη. Όταν η ΕΑΡ προσχώρησε στον Συνασπισμό και ο κ. Πιτσιόρλας βρέθηκε στο πλάι του Νίκου Κωνσταντόπουλου ζήτησε τη μεταβίβαση του ποσοστού του. Έτσι, το ποσοστό του κ. Πιτσιόρλα μεταβιβάστηκε στον Λεωνίδα Κύρκο και μετά τον θάνατο του Κύρκου όλο το ποσοστό μεταβιβάστηκε στον Φώτη Κουβέλη. 

Άγνωστο είναι γιατί δεν το διεκδικεί ο Κουβέλης, αν και σύμφωνα με πηγές του ΒΗΜΑτοδότη, μπορεί ανά πάσα στιγμή να αφήσει εκτός κτιρίου και τον Αλέξη Τσίπρα και τους συριζαίους.