Breaking News

Αναστέλλεται ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση - Οι 4 «μάχες» που θέλει να κερδίσει η κυβέρνηση

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πάγωμα του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, τη Δευτέρα στη Βουλή.

Όπως δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, αναστέλλεται η επιβολή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, τουλάχιστον μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού ενώ πρόσθεσε πως αναζητούνται ισοδύναμα μέτρα για την αντικατάσταση του συγκεκριμένου μέτρου. 

Ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι η συμφωνία με τους εταίρους δεν αμφισβητείται. Τόνισε ωστόσο ότι παραμένουν τέσσερα σημεία ανοικτά που η κυβέρνηση θα δώσει μάχη για να τα κερδίσει.

Συγκεκριμένα είπε ότι θα δώσει:

1) Τη μάχη για τη ρύθμιση κόκκινων δανείων με εξασφάλιση προστασίας πρώτης κατοικίας για όσους δεν έχουν αποδεδειγμένα να πληρώσουν. Αποτροπή αγοράς δανείων από funds. Σε αυτή την προσπάθεια εργαλείο θα είναι ενδιάμεσος φορέας που θα ενεργεί μεταξύ τραπεζών και δανειζόμενων. Η υλοποίηση νόμου για υπερχρεωμένες επιχειρήσεις Καστέλη κ.ά.

2) Μάχη για τη ρύθμιση αγοράς εργασίας. Στόχος η επαναφορά θεσμου συλλογικών διαπραγματεύσεων και μισθωτής εργασίας που καταργήθηκαν, όπως τριετίες και μετενέργεια. Σταδιακή αύξηση κατώτατου μισθού και αντιμετώπιση διακρίσεων μεταξύ νέων και παλιών εργαζόμενων.

3) Μάχη για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ. Από τη δική μας πλευρά οφείλουμε να προχωρήσουμε στην παρουσίαση ρεαλιστικού σχεδίου για άνοιγμα αγοράς ενέργειας χωρίς να κινδυνεύουν τα δίκτυα.

4) Μάχη-δοκιμασία για δημιουργία νέου Ταμείου αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας. Για την αξιοποίηση και όχι εκποίηση. Να ξεκαθαριστούν ζητήματα για υποχρεωτικές ιδιωτικοποιήσεις και να εξασφαλιστούν όροι ώστε η αξιοποίηση περιουσίας να γίνεται με μόνο γνώμονα την εξασφάλιση δημόσιου συμφέροντος και όχι ιδιωτικών συμφερόντων όπως γινόταν με το ΤΑΙΠΕΔ.