Breaking News

Φίλης: «Αναγνωρίζουμε το αίμα και τον πόνο του Ποντιακού Ελληνισμού αλλά δεν ήταν γενοκτονία» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
"Στον ενικό" ήταν καλεσμένος το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης που επανέλαβε την άποψη που είχε εκφράσει παλιότερα και ως δημοσιογράφος σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων.

"Πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος, συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων, κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας. Αυτό σε τίποτα δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο και όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια" δήλωσε.

Όταν κάποιος από το κοινό επισήμανε "Γενοκτονία ήταν κύριε" ο υπουργός απάντησε:

"Εντάξει δεν θα μπω σ'αυτόν το διάλογο, καμία αντίρρηση. Υπάρχουν απόψεις. Ούτε εγώ θέλω να επιβάλλω τις προσωπικές μου απόψεις ως κρατική πολιτική. Η κρατική πολιτική αναγνωρίζει ημέρα γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Αν όμως γίνει η συζήτηση ψύχραιμα και επαναλαμβάνω, επί επιστημονικού επιπέδου, είναι άλλο πράγμα η εθνοκάθαρση, όσο αιματηρή κι αν είναι, και άλλο πράγμα η γενοκτονία και το ολοκαύτωμα".

Δείτε το βίντεο του enikos.gr.