Breaking News

Οι ευεργετικές ιδιότητες του κακάο για τον οργανισμό

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα μιας μελέτης για το κακάο και για τις ευεργετικές συνέπειες που έχει στην υγεία του ανθρώπου.

Η συγκριτική μελέτη στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Κορνέλ στη Νέα Υόρκη, έδειξε ότι το κακάο (1 κούπα) έχει διπλάσια αντιοξειδωτική δράση από το κόκκινο κρασί (1 ποτήρι), τριπλάσια από το πράσινο τσάι (1 φλιτζάνι) και πενταπλάσια από το μαύρο τσάι (1 φλιτζάνι).

Επίσης έρευνες σε πληθυσμούς του Παναμά που καταναλώνουν καθημερινά 4-5 ποτήρια ζεστό αφέψημα κακάο και προσθέτουν σκόνη κακάο σε αρκετά φαγητά τους, έδειξαν σε ότι σε μεγάλο βαθμό δεν παρουσιάζουν υπέρταση σε μεγάλη ηλικία και διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Άλλη έρευνα του Πανεπιστημίου της Georgetown, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προκυανιδίνη που περιέχει το κακάο σταματά τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.

Έχει βρεθεί τέλος, ότι η θεοβρωμίνη, μια ουσία που υπάρχει στο κακάο είναι αποτελεσματική εναντίον του επίμονου βήχα, καθώς σταματά τη δράση του πνευμονογαστρικού νεύρου, που ευθύνεται για τον βήχα.

Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι η υψηλή του θερμιδική αξία, καθώς η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση της ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψης.

Πηγή:onmed.gr