Breaking News

Οδηγός αυτοπεποίθησης για τα... ζώδια

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Υπάρχουν στιγμές που αισθάνεσαι ότι δεν είσαι αρκετά καλός, επιτυχημένος, δημοφιλής; 

Ανάλογα με το ζώδιό σου, έχεις ένα αδύνατο σημείο, όπου οι αρνητικές σκέψεις σε πονάνε περισσότερο. 

Εντόπισέ το και κάνε τη μεταστροφή...

ΚΡΙΟΣ: Το να θέλεις να είσαι διαρκώς πρώτος και καλύτερος είναι πολύ κουραστικό ακόμα και για σένα. Πώς να μην σε εξαντλεί μερικές φορές; Δεν χρειάζεται όμως να ανταγωνίζεσαι ή να προσπαθείς να φτάνεις ή και να ξεπερνάς τα άτομα με τα οποία συνυπάρχεις σε ένα χώρο, επαγγελματικό, κοινωνικό ή οτιδήποτε άλλο. Μην κοιτάς τι κάνουν οι άλλοι και μη συγκρίνεσαι διαρκώς μαζί τους. Αρκεί να προσπαθείς να είσαι ο καλύτερος εαυτός σου, τίποτα λιγότερο και κυρίως τίποτα περισσότερο. Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις επάνω σου. Κάνε ίνδαλμά σου τη μελλοντική εκδοχή του εαυτού σου και όχι τα άλλα πρόσωπα.

ΤΑΥΡΟΣ: Η ζωή είναι τέλεια με τις ατέλειές της και αυτό ιδιαίτερα εσύ, με τις ταυρίσιες σου απαιτήσεις και προδιαγραφές, καλά θα κάνεις να το καταλάβεις το συντομότερο. Δεν είναι κακό να επιδιώκεις την υπεροχή, γιατί έτσι φτάνεις ψηλότερα. Όμως, μην ξεχνάς ότι η απόλυτη τελειότητα ανήκει στη σφαίρα του φανταστικού. Και αυτός ο απροσπέλαστος στόχος μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι ανεπαρκής, ιδίως σε ένα κόσμο που σε σπρώχνει να ξεχάσεις την αληθινή σου ταυτότητα για να φτάσεις εκείνο που κάποιοι άλλοι έχουν καθορίσει ως πρότυπο. Επιδίωκε λοιπόν να είσαι απλά… άριστος. Αρκέσου στο να ξέρεις ότι έχεις κάνει το καλύτερο δυνατόν. Και αυτό είναι μια μορφή τελειότητας.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Όταν αισθάνεσαι ότι δεν βρίσκεσαι και πολύ κοντά στην κατάκτηση των στόχων σου, να θυμίζεις στον εαυτό σου ότι απλώς αυτό που θέλεις δεν έχει συμβεί ακόμα. Αλλά τίποτα δεν αποκλείει να συμβεί στο μέλλον. Μπορεί και γρηγορότερα απ’ όσο φαντάζεσαι. Υπάρχει κάποιος λόγος που βρίσκεσαι στη συγκεκριμένη κατάσταση σε αυτή τη δεδομένη φάση της ζωής σου. Αντί να αφήνεις τις σκέψεις σου να σε περιορίζουν στο μη ικανοποιητικό παρόν, χρησιμοποίησέ τις σαν εφαλτήριο, κάνοντας ένα… διδυμίσιο άλμα, για να σχεδιάσεις το καλύτερο αύριο. Και μην ξεχνάς πως σε κάθε δεδομένη στιγμή αυτό που έχουμε, είναι ακριβώς εκείνο που μας χρειάζεται για να κάνουμε το επόμενο βήμα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Για τον Καρκίνο η ποσότητα της αγάπης που δέχεται από τους άλλους είναι ο γνώμονας για το πόσο καλά στέκεται στη ζωή. Τίποτα δεν μετράει περισσότερο από τις αγαπησιάρικες σχέσεις που έχεις καταφέρει να δημιουργήσεις, γιατί έτσι δικαιώνεις την ύπαρξή σου. Όμως εδώ υπάρχει μια μικρή παγίδα. Γιατί ενώ είσαι από τα πιο αξιαγάπητα πλάσματα του ζωδιακού, δεν έχει νόημα να κρίνεις την αξία που έχεις με βάση τις συμπεριφορές που σου δείχνουν οι άλλοι και που, επιπλέον, στις περισσότερες περιπτώσεις, θα τις ήθελες διαφορετικές. Ο καθένας σε αγαπά με τον δικό του τρόπο. Άσε που δεν είναι υποχρεωτικό να σε αγαπάνε όλοι ανεξαιρέτως. Άλλωστε κι εσύ κάνεις τις αντίστοιχες επιλογές.

ΛΕΩΝ: Μπορεί να είσαι «ένας, αλλά Λέων», δεν είσαι όμως αλάθητος. Σου κακοφαίνεται βέβαια να την πατάς, αλλά θα πρέπει να θυμάσαι ότι και τα σφάλματα έχουν τη χρησιμότητά τους. Αποτελούν μια χρυσή ευκαιρία να μάθεις κάτι που θα σε βοηθήσει να εξελιχθείς. Συχνά σου αναδεικνύουν τις αδυναμίες σου, όσο κι αν σε ενοχλεί αυτό, αλλά αν δεν τις δεις, πώς θα έχεις τη δυνατότητα να τις διορθώσεις; Όταν αρχίζεις να μαθαίνεις συστηματικά από τα λάθη σου, αντί να προσπαθείς… να τα ξεχάσεις, τότε θα διαπιστώσεις ότι η ζωή θα σου φέρνει περισσότερες επιτυχίες, μαζί με την αίσθηση της πληρότητας και, στην ουσία, την αληθινή και πιο σταθερή ευτυχία.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Αν για κάτι δεν μπορεί να κατηγορηθεί ο Παρθένος, είναι η μεροληψία. Είναι εξίσου απαιτητικός με τον εαυτό του, όπως και με τους άλλους. Όμως πραγματικά δεν χρειάζεται να αυτομαστιγώνεσαι όταν δεν καταφέρνεις να φτάσεις εκεί που έχεις βάλει στόχο, όσο γρήγορα θα ήθελες. Ή (ακόμα χειρότερα) όσο γρήγορα απαιτούν οι άλλοι από σένα. Φαντάσου ένα κήπο με λουλούδια. Το καθένα ανθίζει ανάλογα με τη δική του φάση και καθώς γίνεται αυτό, δείχνει τη μοναδική ομορφιά του. Αρκεί να φτάνεις στο τέλος της κάθε μέρας γνωρίζοντας ότι έδωσες τον καλύτερο εαυτό σου. Όταν έρθει η ώρα, θα ανθίσει και το λουλούδι της δικής σου ζωής.

ΖΥΓΟΣ: Το μόνο που δεν πρόκειται να αλλάξει στη ζωή μας είναι το παρελθόν. Όλα τα άλλα είναι ρευστά. Ούτε μπορείς να προβλέψεις το μέλλον, γιατί κάθε στιγμή προαλείφεται διαφορετικό, ανάλογα με το πώς ενεργείς στο κάθε δεδομένο «τώρα» της ζωής σου. Παρόλο που σαν Ζυγός πνίγεσαι συχνά από τις αμφιβολίες, να θυμάσαι ότι πρέπει να επικεντρώνεσαι στο παρόν με θετικό τρόπο. Δείχνε ευγνωμοσύνη για όσα σου έχει δώσει η ζωή και έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για να σου έρθουν κι άλλα καλά. Ακόμα και για όσα προδιαγράφονται αρνητικά, σχεδόν πάντα μπορείς να βελτιώσεις την έκβασή τους με κάτι που θα κάνεις αυτή τη στιγμή. Απλώς μην αναβάλλεις (ξέρεις εσύ!).

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Ο Σκορπιός θέλει πολλά από τη ζωή (για να μην πούμε ότι τα θέλει όλα. Όμως, με το να γκρινιάζεις στον εαυτό σου για όσα δεν πέτυχες και να αναμασάς τις αρνητικές σκέψεις, δεν πρόκειται να διορθώσεις την κατάσταση. Τουναντίον, θα βυθίζεσαι όλο και περισσότερο στη θλίψη. Διώξε την πικρία και την οργή απέναντι σε σένα και στην κατάσταση. Μην εστιάζεις την προσοχή σου στο ανεπιθύμητο. Συγχώρεσε τον εαυτό σου για τα λάθη του και αγάπα τον ανιδιοτελώς, γιατί πρώτα σε εκείνον αξίζει η αγάπη και η επιείκειά σου. Αυτό θα σε γεμίσει κατανόηση και συμπόνια, θωρακίζοντάς σε απέναντι στον αρνητισμό και κάνοντας τη ζωή σου πολύ καλύτερη.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Παρά την αισιοδοξία για την οποία φημίζεται το ζώδιο του Τοξότη, υπάρχουν φορές που αποκαρδιώνεσαι και δεν μπορείς να δεις την έξοδο από τον λαβύρινθο ενός προβλήματός σου. Τότε σου έρχεται να τα παρατήσεις και να πάρεις τα βουνά. Όμως, πάντα υπάρχει ένας μικρός δυσδιάκριτος χωματόδρομος που λέγεται πίστη και που μέσα από αυτό μπορείς να… κάνεις παράκαμψη, όταν τα πράγματα ζορίζουν. Είναι απλό: Αν πιστεύεις ότι θα βρεθούν λύσεις, θα βρεθούν. Αντίθετα, θεωρώντας ένα ζήτημα άλυτο, μπλοκάρεις το μυαλό σου εκ των προτέρων και δεν μπορείς να δεις τις πιθανές διεξόδους. Εσύ λοιπόν επιλέγεις ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσεις.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Θέλεις να προχωράς με καλά προγραμματισμένα βήματα και αυτό δεν σε κάνει να συγκαταλέγεσαι στους πιο αισιόδοξους τύπους του ζωδιακού. Αλλά… όσο Αιγόκερως κι αν είσαι, θα πρέπει κάποια στιγμή να πάψεις να βλέπεις τη θετική σκέψη σαν ένδειξη επιπολαιότητας ή ανευθυνότητας. Αν θέλεις τα πράγματα να μεταστρέφονται προς την κατεύθυνση που θα αποδειχθεί η καλύτερη για σένα, πρέπει να διατηρείς την πίστη σου, να διώξεις τον φόβο και να επικεντρώνεσαι στις λύσεις. Μπορείς (ακόμα κι εσύ!) να καλλιεργήσεις την ικανότητα να βλέπεις τη φωτεινή πλευρά των πραγμάτων. Έτσι, θα βελτιώνεται οποιαδήποτε κατάσταση, όσο δύσκολη κι αν δείχνει εκ πρώτης όψεως.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Ένα από τα πιο σοφά αποφθέγματα, είναι εκείνο που λέει ότι δεν μπορείς πάντα να αλλάζεις πράγματα, αλλά εκείνο που μπορείς πάντα να κάνεις, είναι να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι γι’ αυτά. Κι αυτό αποτελεί μια σοφή συμβουλή για έναν Υδροχόο, που πότε-πότε μπερδεύεται με τα εγκεφαλικά του κατασκευάσματα. Κάποιες φορές μπορεί μια κατάσταση να σε ζορίζει και να νομίζεις πως δεν… την παλεύεις, αλλά γιατί να μην θεωρήσεις ότι εσύ είσαι ακόμα πιο ζόρικος; Αν πιστέψεις πως είσαι αρκετά καλός για να δημιουργήσεις τη ζωή που σου αξίζει, θα μεταστραφεί η στάση σου απέναντι στα πράγματα και θα δεις πως θα αλλάξουν κι εκείνα.

ΙΧΘΕΙΣ: Ο Ιχθύς έχει μια τάση να περνά κρίσεις ανασφάλειας, όπου η αυτοπεποίθησή του πιάνει πάτο. Όμως, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές δεν πρέπει να ξεχνάς να εστιάζεσαι στα δυνατά σημεία σου. Πολύ συχνά το κοινωνικό σύστημα μας κάνει να δίνουμε προσοχή στις αδυναμίες μας, με σκοπό (υποτίθεται) να τις βελτιώσουμε. Όταν όμως επικεντρωθείς όχι στα στραβά, αλλά στα καλά σου, θα δεις ότι δεν είναι και λίγα. Σαφώς και υπάρχουν πράγματα όπου μπορείς να βελτιωθείς, αλλά ούτως ή άλλως τα καλά σου πάντα υπερτερούν. Απόδειξέ το στον εαυτό σου κάνοντας μια λίστα με τα προτερήματά σου. Βλέποντάς τα όλα… μαζεμένα, θα πειστείς πιο εύκολα.

Πηγή: myastro.gr