Breaking News

Οι διάσημες κατσίκες Tamri του Μαρόκου: Σκαρφαλώνουν σε δέντρα σαν... ορειβάτες (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αντί να περιμένουν να πέσουν οι καρποί από τα δέντρα για να τους φάνε, οι συγκεκριμένες κατσίκες είναι ικανές να σκαρφαλώσουν στο δέντρο και σε ύψη μεγαλύτερα των 4 μέτρων.

Έχουν καταγραφεί μάλιστα περιπτώσεις με κατσίκες που σκαρφάλωσαν σε ύψος 9 μέτρων.

Οι κατσίκες Tamri του Μαρόκου έχουν γίνει διάσημες λόγω της ικανότητάς τους να σκαρφαλώνουν στα δέντρα και προσελκύουν το ενδιαφέρον των τουριστών.

Το μυστικό τους βρίσκεται στα πόδια τους. Κάθε οπλή τους έχει δύο δάχτυλα, που τους παρέχουν έτσι μεγάλη ικανότητα ισορροπίας. Είναι ζώα αγέλης που σημαίνει ότι όταν μία κατσίκα ανεβαίνει, ακολουθούν και οι υπόλοιπες.

Από τα δέντρα αργκάν του Μαρόκου που σκαρφαλώνουν, παράγεται το πολύτιμο αργανέλαιο. Αφού οι κατσίκες απολαύσουν τους καρπούς των δέντρων τίποτα δεν πάει χαμένο. Οι γυναίκες συλλέγουν τα περιττώματα τους από τα οποία, μετά από επεξεργασία, παράγεται επίσης αργανέλαιο το οποίο παράλληλα έχει και καλλυντικές ιδιότητες.

Όταν οι ιδιότητες του ελαίου έγιναν γνωστές στη Δύση, η μεγάλη κατανάλωση έχει οδηγήσει σε δραματική μείωση του αριθμού των δένδρων αργκάν στο Μαρόκο. Εκτιμάται πλέον ότι υπάρχουν περίπου 21 εκατομμύρια δέντρα αργκάν, τα μισά από όσα υπήρχαν πριν από 50 χρόνια.

Δείτε το βίντεο της Daily Mail.