Breaking News

35χρονος εθελοντής γιατρός διένυσε με ποδήλατο 85.000 χλμ σε 6 χρόνια σε 6 ηπείρους! (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Την επόμενη φορά που θα γκρινιάξετε για τις πρωινές σας μετακινήσεις, σκεφτείτε τον γιατρό Steven Fabes που έχει διανύσει σχεδόν 85.754 χιλιόμετρα σε έξι ηπείρους τα τελευταία έξι χρόνια και μάλιστα με ποδήλατο.

Κι όλα αυτά με σκοπό να βοηθήσει ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Παρά τους φίλους του, τη δουλειά και τη ζωή του στο Λονδίνο, ο Fabes λαχταρούσε την περιπέτεια και πήρε έτσι την απόφαση να ξεκινήσει την αποστολή του σε όλο τον κόσμο.

Χαρακτηριστικά ο 35χρονος γιατρός δήλωσε στη Mail Online: «Ήμουν διψασμένος για περιπέτεια και για μια νέα πρόκληση. Είχα ανυπομονησία για την απλοποίηση της ζωής μου, με λίγα χρήματα και χωρίς προθεσμίες ή χρονοδιαγράμματα».

Ξεκίνησε το ταξίδι του από το Λονδίνο το 2010 και από τότε δεν κοίταξε πίσω ταξιδεύοντας συνεχώς μεταξύ 6 ηπείρων: την Ευρώπη, την Αφρική, τη Νότια Αμερική, την Κεντρική και τη Βόρεια Αμερική, την Αυστραλία και την Ασία.

Με εφόδιο το ποδήλατό του, τα απαραίτητα πράγματα στο σακίδιό του και μια σκηνή κινήθηκε σε βουνά, ερήμους και αλυκές εργάστηκε εθελοντικά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και νοσοκομεία ενώ παρατήρησε ασθένειες και παθήσεις που σπάνια θα έβλεπε σε μια κλινική του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι πιο οδυνηρές εμπειρίες του είχαν να κάνουν με περιπτώσεις ακραίας φτώχειας και υποσιτισμού, καθώς και με συναντήσεις του με περιθωριοποιημένα μέλη της κοινωνίας που είχαν προσβληθεί από τον ιό HIV ή τη λέπρα.

Κατά τη διάρκειά των διαδρομών του ήρθε αντιμέτωπος με δύσκολες συνθήκες ενώ μόνο ευχάριστες δεν ήταν οι "συναντήσεις" του με σκορπιούς, με μια μαύρη χήρα αράχνη, με... λιοντάρια και φίδια.

Τις δυσκολότερες συνθήκες τις αντιμετώπισε το χειμώνα στη Μογγολία όπου κοιμόταν το βράδυ στη σκηνή του, ενώ έξω η θερμοκρασία ήταν μείον 35 βαθμούς.

Παρουσίασε μάλιστα κάποια στιγμή πρόβλημα στο γόνατο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, έπεσε θύμα ληστείας στην Αίγυπτο ενώ στον Ισημερινό μαχαιρώθηκε στο δάχτυλο από έναν μεθυσμένο.

Εκτός όμως από τη βοήθεια που πρόσφερε σε ασθενείς, τις περιπέτειες του αλλά και τις δυσκολίες που συνάντησε, κατάφερε να μαζέψει και 20.000 λίρες για ιατρική ΜΚΟ.

Αυτό τον καιρό βρίσκεται στο Άμστερνταμ και την επόμενη εβδομάδα σκοπεύει να επιστρέψει στην εργασία του και στη ζωή του στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ σχεδιάζει να γράψει ένα βιβλίο για τη μοναδική περιπέτεια που έζησε.