Breaking News

Ισχυρός σεισμός 7,8 Ρίχτερ στον Ισημερινό - Δεκάδες οι νεκροί εκατοντάδες οι τραυματίες (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ισοπέδωσε τις βραδινές ώρες (τοπική ώρα) του Σαββάτου τον Ισημερινό, προκαλώντας το θάνατο δεκάδων ανθρώπων.

Τουλάχιστον 77 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 500 τραυματίστηκαν (συγκεκριμένα 588), ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος Jorge Glas που ασκεί χρέη προέδρου καθώς ο Rafael Correa απουσιάζει στο Βατικανό,

Όπως μεταδίδει το BBC, πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό που έχει σημειωθεί από το 1979 στη χώρα και φέρεται να σημειώθηκε στα ανοιχτά των ακτών του Ισημερινού, στον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στην πόλη Muisne που είναι μια παραθαλάσσια πόλη στο νοτιοδυτικό τμήμα της επαρχίας της Esmeraldas, στον βορειοδυτικό Ισημερινό.


Χαρακτηριστικό της έντασης του σεισμού είναι ότι κατέρρευσε μια αερογέφυρα στην πόλη Guayaquil.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη τη χώρα και πολλά σπίτια κατέρρευσαν στις περιοχές που επηρεάστηκαν άμεσα από τη σεισμική δόνηση ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.


Ο Rafael Correa από το Βατικανό κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δήλωσε: "Είναι μια πολύ οδυνηρή δοκιμασία. Ζητώ η χώρα μου να είναι ήρεμη και ενωμένη. Θα ξεπεραστεί και αυτό. Οι δρόμοι και τα νοσοκομεία μπορούν να ξαναχτιστούν. Δεν μπορούμε όμως να φέρουμε πίσω τις χαμένες ζωές. Αυτό είναι που πονάει περισσότερο". 



Στο μεταξύ στην Ιαπωνία οι νεκροί από τους δύο φονικούς σεισμούς έφτασαν τους 41 ενώ περισσότεροι από 1000 άνθρωποι τραυματίστηκαν.