Breaking News

EgyptAir: Βρέθηκαν συντρίμμια του Airbus βόρεια της Αλεξάνδρειας

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Βρέθηκαν συντρίμμια της πτήσης της EgyptAir - που απογειώθηκε από το Παρίσι με προορισμό το Κάιρο και συνετρίβη στη Μεσόγειο - περίπου 290 χιλιόμετρα βόρεια της Αλεξάνδρειας, σύμφωνα με το Russia Today.

Όπως αναφέρει, την είδηση μετέδωσε η κρατική αιγυπτιακή τηλεόραση, κάτι που αναμεταδίδουν όλα τα διεθνή ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Στη σελίδα του στο Facebook ο στρατός της Αιγύπτου αναφέρει ότι εξετάζουν τμήματα από τα συντρίμμια και κάποια από τα υπάρχοντά των επιβατών ενώ τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού  αναζητούν στην περιοχή τα μαύρα κουτιά.

Προηγούμενη ενημέρωση

Χθες το βράδυ η Ελλάδα και η Αίγυπτος έδιναν αντικρουόμενα στοιχεία για τα συντρίμμια της πτήσης της EgyptAir.

Σύμφωνα με το BBC, οι Αρχές της Αιγύπτου ανέφεραν νωρίτερα πως τα συντρίμμια βρέθηκαν. Η πληροφορία μάλιστα επιβεβαιώθηκε μέσω Twitter και από την EgyptAir που επικαλέστηκε τις Αιγυπτιακές Αρχές.

Ωστόσο ο επικεφαλής - ερευνητής αεροπορικών ατυχημάτων στην Ελλάδα Αθανάσιος Μπίνης δήλωσε πως τα συντρίμμια κοντά στο ελληνικό νησί της Καρπάθου δεν ανήκουν στο Airbus Α320.

"Η αξιολόγηση των ευρημάτων έδειξε ότι δεν ανήκουν σε αεροσκάφος" είπε και με τη δήλωσή του φαίνεται να συμφωνεί πλέον και η Αίγυπτος.

Χαρακτηριστικά η Telegraph αναφέρει: "Aυτό που ξέρουμε μέχρι τώρα είναι ότι η πτήση MS804 θεωρείται ακόμη εξαφανισμένη".

Στο μεταξύ το Reuters μεταδίδει πως οι αξιωματούχοι από διάφορες υπηρεσίες των ΗΠΑ, παρά τα όσα ακούγονται για τρομοκρατική ενέργεια, δεν έχουν αποκλείσει άλλες πιθανές αιτίες για τη συντριβή, συμπεριλαμβανομένης της μηχανικής βλάβης.