Breaking News

Nαpκωτικά, πopvεiα και traffίckίng στην Ειδομένη

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το τελευταίο διάστημα στην Ειδομένη αναπτύσσονται εγκληματικές ομάδες που προσπαθούν να βγάλουν χρήματα εκμεταλλευόμενοι τους εξαθλιωμένους και ανυπεράσπιστους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, στη διακίνηση ανθρώπων, λαθραίων τσιγάρων και vαpκωτικώv - που ήταν μέχρι πρόσφατα τα πιο διαδεδομένα αδικήματα - προστέθηκε και η πopvεiα.

Στην πώληση vαpκωτικώv το πάνω χέρι έχουν ομάδες Μαροκινών και Τυνήσιων, στο παρεμπόριο Σύροι και στη διακίνηση μεταναστών και προσφύγων Αφγανοί και Πακιστανοί. Στο χάρτη μπήκε και η πopvεiα με «πρωταγωνιστές» Μαροκινούς και Ιρακινούς οι οποίοι εκμεταλλεύονται ανυπεράσπιστες πρόσφυγες και μετανάστριες που ζουν μόνες τους στην Ειδομένη.

Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται είτε για γυναίκες που ξέμειναν στον καταυλισμό, είτε έχουν χάσει το σύζυγό τους, είτε ο σύζυγος πρόλαβε να περάσει στην Ευρώπη πριν σφραγιστούν τα σύνορα. Το κύκλωμα έχει μετατρέψει δύο χώρους στην Ειδομένη σε αυτοσχέδιους oiκoυs αvoχήs. Οι χώροι που χρησιμοποιούνται είναι ένα εγκαταλελειμμένο βαγόνι τρένου και ένα δωμάτιο κτιρίου που τελεί υπό κατάληψη.

Τα μέλη του κυκλώματος δίνουν λίγα λεφτά σε εξαθλιωμένες γυναίκες που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα γιατί εξάντλησαν τις οικονομίες τους με αντάλλαγμα την εκπόpvευση τους.Τα χρήματα που παίρνουν οι δράστες από τον κάθε πελάτη ανέρχονται σε 5-10 ευρώ.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου.