Breaking News

Έρευνα: Έλληνες το 62% των αστέγων της Αθήνας

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το 62% των αστέγων της Αθήνας είναι Έλληνες, ανάμεσά τους η συντριπτική πλειοψηφία είναι άντρες. Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα της έρευνας που επιμελήθηκε μεθοδολογικά η εταιρία Public Issue για λογαριασμό του δήμου Αθηναίων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, που παρουσιάστηκε την Κυριακή και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Δήμου:

- Το 62% των αστέγων είναι Έλληνες.

- Στη συντριπτική τους πλειονότητα (85,4%) είναι άντρες.

- Το μεγαλύτερο μέρος (57%) των αστέγων ανήκει στη δυναμική ηλικιακή ομάδα 35-55.

- Μεγάλο ποσοστό οδηγήθηκε στον δρόμο την τελευταία 5ετία (71%) και τον τελευταίο χρόνο το 21,7%.

- Το 29% δηλώνει ότι δεν θέλει να μετακινηθεί σε κάποια δομή φιλοξενίας

- Το 41,2% των αστέγων δηλώνουν ότι κάνουν χρήση vαpκωτικώv ουσιώv, το 7,3% χρήση αλκοόλ και το 2% και των δύο.

- το 47% δηλώνει ως αιτία που είναι άστεγος, την απώλεια της εργασίας του.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Καταπολέμηση της Φτώχειας και της Κοινωνικής Περιθωριοποίησης», το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τη Νορβηγική κυβέρνηση και τις υπόλοιπες χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη τύπου με τη συμμετοχή του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων.

Την έρευνα προλόγισε ο επικεφαλής της διαχείρισης του προγράμματος κ. Αναστάσιος Βάλβης, επιμελήθηκε μεθοδολογικά η εταιρία Public Issue, και διενεργήθηκε από τις ειδικές συνεργάτιδες του street work του ΚΥΑΔΑ, κυρίες Χαρά Μουρτέζου και Μαρία Βανικιώτη. 

Μέσω του προγράμματος δόθηκαν συνολικά 46.156 κουπόνια αξίας 1.846.240 ευρώ, σε 3.724 δικαιούχους (οικογένειες), που αντιστοιχούν σε 8.996 μεμονωμένα άτομα.