Breaking News

Έρχεται χαλάρωση των τραπεζικών περιορισμών

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένας χρόνος έχει περάσει σχεδόν από την επιβολή των  κεφαλαιακών περιορισμών και η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος και τις ευρωπαϊκές αρχές, θα προχωρήσει σύντομα στο πρώτο μεγάλο βήμα για την ουσιαστική χαλάρωσή τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, με τις προωθούμενες αλλαγές κάθε νέο ευρώ εκτός τραπεζικού συστήματος (θυρίδες, στρώματα κ.λπ.) που θα επιστρέψει στις τράπεζες ως κατάθεση θα είναι ελεύθερο να μετακινείται χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό.

Εξαιρετικής σημασίας για τις επιχειρήσεις θα είναι η απελευθέρωση των εισαγωγών καθώς με την αλλαγή οι επιχειρηματικές συναλλαγές για εισαγωγές, μέχρι ενός ορίου πιθανότατα 50.000 ευρώ, θα απελευθερωθούν και δεν θα χρειάζονται εγκρίσεις.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η χαλάρωση των περιορισμών να γίνει γρήγορα μετά την επαναφορά της εξαίρεσης (waiver) από την ΕΚΤ, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ευρωτράπεζας την επόμενη Πέμπτη 2 Ιουνίου.