Breaking News

Harmony of the Seas: Ετοιμάζεται για το παpθενικό του ταξίδι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
To μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, το 120.000 τόνων "Harmony of the Seas," ένα πολυτελές σπίτι στα κύματα για 6.360 επιβάτες και 2.100 μέλη πληρώματος, παραδόθηκε από το γαλλικό ναυπηγείο STX την Πέμπτη και ετοιμάζεται για το παpθενικό του ταξίδι.

Το πλοίο κατασκευάστηκε για τη Royal Caribbean Cruises Ltd (RCCL) στις ΗΠΑ από το ναυπηγείο STX της Γαλλίας στο Saint-Nazaire στις ακτές του Ατλαντικού, όπου την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε μια θεαματική τελετή παράδοσης.

"Δεν είναι μόνο το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, είναι επίσης το πιο ακριβό που κατασκευάστηκε ποτέ" δήλωσε ο Richard Fain, επικεφαλής της RCCL, κατά τη διάρκεια της τελετής.

Από το Σεπτέμβριο του 2013 που άρχισαν οι εργασίες, 2.500 άτομα εργάστηκαν σε εντατικούς ρυθμούς για περίπου 10 εκατομμύρια ώρες για να ολοκληρωθεί το τεράστιο σκάφος.

Κόστισε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια, έχει 18 καταστρώματα, 66 μέτρα πλάτος και 362 μέτρα μήκος, δηλαδή είναι 50 μέτρα μεγαλύτερο από το ύψος του Πύργου του Άιφελ.

Το "Harmony of the Seas" θα αφήσει το λιμάνι την Κυριακή και καιρού επιτρέποντος, θα ταξιδέψει για το Σαουθάμπτον στη νότια Αγγλία και από εκεί θα ξεκινήσει το παpθενικό του ταξίδι για τη Βαρκελώνη στις 22 Μαΐου...








Φωτογραφίες από: Daily Mail - Reuters