Breaking News

Δείτε ολόκληρη την κοινή συνέντευξη Tύπου Αλέξη Τσίπρα - Βλαντιμίρ Πούτιν (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
«Η σημερινή επίσκεψη του Προέδρου Πούτιν στη χώρα μας, μετά από πολλά χρόνια, αποτελεί το επιστέγασμα σειράς επαφών και συναντήσεων σε υψηλό επίπεδο που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο έτος και σηματοδοτούν την επανεκκίνηση των σχέσεων των δύο χωρών» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην έναρξη της χθεσινής κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Και πρόσθεσε: «Η σημερινή επίσκεψη πραγματοποιείται επίσης στο πλαίσιο ενός ιδιαίτερα επιτυχημένου Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας το 2016, που περιλαμβάνει σημαντικές εμβληματικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και στις δύο χώρες. Εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τις διαχρονικές σχέσεις των δύο χωρών μας και συνεισφέρουν στην περαιτέρω προσέγγιση των χωρών μας.»

«Πρώτα από όλα θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην ηγεσία της Ελλάδας, σε όλους τους συναδέλφους μας για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία. Μαζί με τον Πρόεδρο Παυλόπουλο και με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχαμε πολύ ουσιαστικές συνομιλίες. Εξετάσαμε ευρύ φάσμα των διμερών ζητημάτων και διεθνών ζητημάτων. Παρ όλες τις αρνητικές επιδράσεις, οι ρωσο-ελληνικές σχέσεις, οι συνεργασίες συνεχίζουν προοδευτική στάση»  είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Ρώσος Πρόεδρος.

Δείτε στο βίντεο ολόκληρες τις κοινές δηλώσεις τους.