Breaking News

Μαθητές σκαρφαλώνουν καθημερινά γκρεμό 800 μέτρων για να πάνε στο σχολείο τους (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αν είναι χρονοβόρα και αγχωτική η διαδικασία να πάτε και να πάρετε τα παιδιά σας από το σχολείο, σκεφτείτε αυτούς τους γονείς σε χωριό της νοτιοδυτικής Κίνας.

Στην Κίνα, όπου οι τεχνολογικές εφευρέσεις πολλές φορές εκπλήσσουν ολόκληρο τον πλανήτη, υπάρχει το απομακρυσμένο χωριό Atule'er στην επαρχία Sichuan, όπου τα παιδιά για να πάνε στο σχολείο είναι αναγκασμένα να ανεβοκατεβαίνουν καθημερινά ένα γκρεμό 800 μέτρων.

Οι εικόνες που δημοσιεύει η βρετανική Telegraph, καταγράφηκαν από τον βραβευμένο φωτογράφο Chen Jie και δείχνουν τα παιδιά να ανεβαίνουν μια επικίνδυνη ανεμόσκαλα για να φτάσουν στην κορυφή ενός επίσης επικίνδυνου γκρεμού ύψους 800 μέτρων, προκειμένου να επιστρέψουν από το σχολείο στο χωριό τους, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1400 μέτρων.


"Σοκαρίστηκα όταν είδα το θέαμα. Έχω δει παρόμοιες σκάλες σε απομακρυσμένα χωριά αλλά αυτό το μέρος είναι το πιο επικίνδυνο που έχω δει" αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του ο Chen Jie ο οποίος κατέγραψε στις φωτογραφίες του 15 παιδιά - κυρίως κορίτσια - ηλικίας μεταξύ έξι έως δεκαπέντε ετών, να έχουν τις τσάντες τους στην πλάτη τους, συνοδευόμενα από τρεις γονείς.

Το επικίνδυνο ταξίδι διαρκεί μέχρι και δύο ώρες με τις τοπικές Αρχές να δηλώνουν ότι δεν είναι πρακτικό να χτιστεί ένα σχολείο στο απομακρυσμένο χωριό.


Εκπρόσωπος των τοπικών Αρχών δήλωσε στη Mail Online: "Το κύριο πρόβλημα είναι ότι μπορούμε εύκολα να μετακινήσουμε τους κατοίκους του χωριού σε μια κοντινή πόλη αλλά χωρίς τη γη τους δεν θα μπορούν να βρουν δουλειά. Έχουν καλούς οικονομικούς πόρους από τη γη τους και έχουν υψηλή απόδοση των καλλιεργειών. Η οικοδόμηση ενός δρόμου προς το χωριό θα κοστίσει πολλά εκατομμύρια αλλά δεν δεν ενδείκνυται για τόσο μικρό αριθμό ανθρώπων".

Και όσο δεν βρίσκεται λύση, τα παιδιά - μαζί με τους γονείς - εξακολουθούν να διατρέχουν καθημερινά κίνδυνο προκειμένου να πάνε στο σχολείο τους.
Πηγή: Telegraph