Breaking News

Μετά την άνοιξη του 2017 οι εκλογές...

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έστω και με κάποιες δυσκολίες ο Αλέξης Τσίπρας θα κυβερνά - εκτός απροόπτου - τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη του 2017, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά του ο ΒΗΜΑτοδότης.

Συγκεκριμένα αναφέρει: 

"Κατά τα φαινόμενα ο κ. Τσίπρας θα περάσει ένα σχετικό ήρεμο καλοκαίρι. Θα μετρήσει την πίεση το φθινόπωρο και εάν είναι ελεγχόμενη πάμε για το επόμενο σταθερό, την άνοιξη του 2017. Οπότε οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι λογικώς εχόντων των πραγμάτων ο κ. Τσίπρας θα κυβερνά έστω με κάποιες δυσκολίες τουλάχιστον έως την άνοιξη του 2017.

Κατά μία εκδοχή μάλιστα επειδή η ανάγκη για πρωτογενή πλεονάσματα το 2016 είναι μικρή, στο επίπεδο του 0,5% του ΑΕΠ, είναι πιθανό το ενδεχόμενο να κερδίσει και άλλο χρόνο ως και την επόμενη αξιολόγηση, την άνοιξη δηλαδή του... 2018!

Όλες αυτές οι παραδοχές, όπως αντιλαμβάνεστε, οδηγούν τους πάντες σε ανασχεδιασμούς. Για παράδειγμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ετοιμαζόταν για σπριντ εκλογικό, τώρα κάνει λόγο για χιλιοπεντακοσάρι ή για ημιμαραθώνιο, αλλά θα πρέπει να ετοιμάζεται και για... μαραθώνιο. 

Αφήστε που λέει στα στελέχη του ότι «όσο πιο πολύ μένουν αυτοί (σ.σ.: εννοεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες αυτοδυναμίας της ΝΔ». Αντιστοίχως άρχισαν να κάνουν και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί νέους σχεδιασμούς σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα."