Breaking News

7 παραλίες της Ελλάδας για βαθμό... 10! (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το να φτιάξεις μια λίστα με τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα μόνο εύκολο δεν είναι. Με δεδομένο ότι οι επιλογές είναι πάρα πολλές, δείτε 7 από τις κορυφαίες ελληνικές παραλίες που θα σας χαρίσουν ονειρεμένες διακοπές:

1. Πόρτο Κατσίκι - Λευκάδα: Στο νοτιοδυτικό τμήμα της Λευκάδας βρίσκεται η διασημότερη παραλία του νησιού. Είτε φτάσετε οδικώς μετά από συνεχείς στροφές είτε πιο άνετα με το καραβάκι, τοπίο και θάλασσα σας αποζημιώνουν πλήρως. Τιρκουάζ νερά, λευκή άμμος, βότσαλα και απόκρημνοι βράχοι στέλνουν μονομιάς το πόρτο Κατσίκι στη λίστα με τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου!


2. Σαρακήνικο - Μήλος: Τα λευκά ηφαιστειογενή βράχια σε συνδυασμό με τα σμαραγδένια νερά
και τnν παντελή έλλειψη πρασίνου, γίνονται πλεονέκτημα, δημιουργώντας μία παραλία εξωγήινη που θα ζήλευαν όλοι οι πλανήτες. Ανακαλύψτε τις γύρω μικρές και μεγάλες σπηλιές όπου κρύβονταν οι πειρατές, και ακόμη κι αν δεν βρείτε κάποιο κρυμμένο θησαυρό, θα έχετε ήδη βρει τnν παραλία-θησαυρό της ζωής σας!


3. Βάι - Σητεία Κρήτης: Το φημισμένο φοινικόδασος του Βάι είναι το πιο φωτογραφημένο φυσικό αξιοθέατο του Νομού Λασιθίου. Θεωρείται το μοναδικό αυτοφυές φοινικόδασος της Ευρώπης και καλύπτει μία έκταση 250 στρεμμάτων με περίπου 5.000 φοινικόδεντρα. Δεν Θα μείνετε, βέβαια, μόνο στο φοινικόδασος, αλλά θα κολυμπήσετε στα υπέροχα σμαραγδένια πεντακάθαρα νερά τnς ομώνυμης παραλίας με θέα... εξωτικά φοινικόδεντρα.


4. Καβουρότρυπες - Σιθωνία Χαλκιδικής: Πoλύ εύκολα θα φτιάχναμε μία λίστα με 10 κορυφαίες παραλίες τnς Χαλκιδικής. Οι Καβουρότρυπες είναι σίγουρα από τα πιο εξωτικά τοπία τnς. Οι ντόπιοι τις αποκαλούν «Χαβάn τnς Χαλκδικής». Κι επειδή πρόκειται για μία ακτογραμμή 5χλμ., θα βρείτε εύκολα τnν απομόνωσή σας, ενώ, αν θέλετε beach bar κατάσταση, θα πείτε «πορτοκάλι.„ άνοιξε» στο beach bar Πορτοκάλι. Στις καβουρότρυπες τόσο τα διαυγή τιρκουάζ νερά όσο και οι βράχοι που παίρνουν όμορφα σχήματα θα οπλίσουν τις φωτογραφικές σας μηχανές.


5. Λιχαδονήσια - Εύβοια: Τα αποκαλούν «Σεϋχέλες τnς Ελλάδας» όμως δεν είναι τόσο γνωστά. Μια συστάδα 7 καταπράσινων νnσίδων που περιμένουν να τις ανακαλύψετε και να τους βάλετε τον πολύ υψηλό σας βαθμό. Βρίσκονται στο βορειοδυτικό άκρο της Εύβοιας ανάμεσα στον Μαλιακό και το Βόρειο Ευβοϊκό κόλπο όπου θα φτάσετε με καραβάκι από τον Άγιο Γεώργιο ή τα Καμένα Βούρλα.


6. Άπελλα - Κάρπαθος: Είναι n παραλία-αιτία που οι εpωτευμένοι με την Κάρπαθο επισκέπτες έρχονται και ξανάρχονται για να κολυμπήσουν στα γαλάζια νερά της. Τα Άπελλα θεωρούνται μία από τις ωραιότερες αμμουδιές τnς Μεσογείου. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται είτε μέσω θαλάσσης είτε μέσω ενός βατού χωματόδρομου. Οι γύρω βράχοι, τα νερά που αναβλύζουν από τις γειτονικές πηγές και τα πεύκα που αγωνίζονται να πέσουν στη θάλασσα συμπληρώνουν τους λόγους για να είναι τα 'Απελλα στn χρυσή λίστα των καλύτερων παραλιών.


7. Super Paradise - Μύκονος: Για να πάρει το όνομα Super Paradise πρέπει να έχει και Super αιτίες! Διαυγή σμαραγδένια νερά, άψογα οργανωμένη παραλία και διασκέδαση από το μεσημέρι ίσως στο πιο ισχυρό beαch club τnς Ελλάδας είναι τρεις μόνο λόγοι για να επισκεφτείτε το Super Paradise.