Breaking News

Θρίαμβος του Ραχόι στις εκλογές της Ισπανίας (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Με νωπές ακόμη της πολιτικές αναταράξεις από το δημοψήφισμα της Βρετανίας, οι Ισπανοί προσήλθαν την Κυριακή στις κάλπες, προκειμένου να δοθεί μια λύση στο χειρότερο πολιτικό αδιέξοδο της χώρας στην πρόσφατη ιστορία. 

Όπως μεταδίδει το RT, έχοντας καταμετρηθεί σχεδόν το σύνολο των ψήφων (99,61%), το Λαϊκό Κόμμα (PP) του Μαριάνο Ραχόι καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 137 έδρες, χωρίς ωστόσο αυτονομία, αυξάνοντας όμως τα ποσοστά του (είχε 123 έδρες).

Οι σοσιαλιστές (PSOE) έρχονται δεύτεροι με 85 έδρες (είχαν 90), τρίτο κόμμα οι Podemos με 71 έδρες (από 69 που είχαν) και έπονται οι Ciudadanos με 32 έδρες.

"Κερδίσαμε τις εκλογές, και απαιτούμε το δικαίωμα να κυβερνήσουμε" είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Μαδρίτη ο Ραχόι ενώ στο Twitter ευχαρίστησε όλα τα μέλη του PP γράφοντας "η νίκη είναι δική σας και των Ισπανών που πίστεψαν σε αυτό το έργο."

Απογοήτευση κυριαρχεί στις τάξεις των Podemos για το αποτέλεσμα. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Inigo Errejon επισήμανε: "Αυτά δεν είναι καλά αποτελέσματα, δεν είναι αυτά που περιμέναμε. Δεν είναι καλά για τους Unidos Podemos και δεν νομίζω ότι είναι καλά και για την Ισπανία, επειδή αντιστρέφουν την κίνηση για πολιτική αλλαγή."



Δείτε το σχετικό βίντεο του Euronews.