Breaking News

Άγνωστες ιστορίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου: Τσακωμοi, έpωτεs και ανατροπές... (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το "ταξίδι" στο χώρο του αγαπημένου παλιού ελληνικού κινηματογράφου, συνεχίζει η εκπομπή "ΦΜ Live" παρουσιάζοντας άγνωστες πληροφορίες για αγαπημένους πρωταγωνιστές εκείνης της εποχής.

Κάποιες από τις αποκαλύψεις που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί...

Η Άννα Κυριακού, η γνωστή Μπεμπέκα από τις "Τρεις Χάριτες" του Mega, συμμετείχε κατά... κάποιο τρόπο στην ελληνοβρετανική ταινία "Ζορμπάς" του 1964.

Οι σκηνές της κόπηκαν στο μοντάζ, ωστόσο τιμής ένεκεν, ο σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης άφησε το όνομά της στους τίτλους αρχής της ταινίας.

Το 1968 γνωστοποιήθηκε στο Τύπο η έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας "Το τελευταίο καλοκαίρι" με πρωταγωνιστές την Έλλη Λαμπέτη και τον Αλέκο Αλεξανδράκη. 

Λόγω όμως φόρτου εργασίας των ηθοποιών τα γυρίσματα αναβλήθηκαν. Τελικά η ταινία κυκλοφόρησε το 1971 με τίτλο "Εκείνο το καλοκαίρι" με πρωταγωνιστές την Έλενα Ναθαναήλ και τον Λάκη Κομνηνό.

Στις αρχές της δεκαετίας του 70 ανέβηκε στην Αθήνα μία επιθεώρηση με πρωταγωνίστρια τη Ρένα Bλαχoπoύλoυ η οποία υποδυόταν μία γυναίκα που επέστρεφε από το Παρίσι και τη ρωτούσαν τη συνάντησε εκεί. Η Bλαχoπoύλoυ, μεταξύ άλλων, απαντούσε: "Και πάνω σε μια φοpάδα είδα τη Μελίνα Μερκουρ... δα".

Η φράση δεν άργησε να μαθευτεί από τη Μελίνα Μερκούρη και λίγο καιρό αργότερα, όταν οι δύο γυναίκες συναντήθηκαν, πλησίασε τη Βλαχοπούλου, την άρπαξε από τα μαλλιά και της είπε: "Ποιον είπες Μερκουρ... δα μωpή χoυvτιάpα;" Μετά από αυτό το περιστατικό η σχέση τους δεν αποκαταστάθηκε ποτέ.

Η ταινία "Ξύπνα Βασίλη" του 1969, σε παραγωγή Φίνος Φιλμ και σε σκηνοθεσία - σενάριο Γιάννη Δαλιανίδη, έκρυβε ένα μυστικό όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε άλλη ανάρτηση. Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.