Breaking News

«Έφυγε» από τη ζωή ο Νίκος Τριανταφυλλίδης, γιος του Χάρρυ Κλυνν

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών Νίκος Τριανταφυλλίδης, σε ηλικία 50 ετών.

Γιος του σατιρικού καλλιτέχνη Βασίλη Τριανταφυλλίδη (Χάρρυ Κλυνν) και της Χαρίκλειας Μακρή, γεννήθηκε στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών στις 9 Σεπτεμβρίου 1966. Σπούδασε κοινωνιολογία και επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στην Διεθνή Σχολή Κινηματογράφου του Λονδίνου στο διάστημα 1990-1992.

Tο 1993 γύρισε το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ "Momus: Amongst Women Only", στα πλαίσια της πρακτικής του στο τρίτο τρίμηνο των σπουδών του στο Λονδίνο. Την ίδια χρονιά σκηνοθέτησε το video clip του συγκροτήματος Τρύπες "Δεν Χωράς Πουθενά".

Την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους "Ράδιο Μόσχα" την ολοκλήρωσε το 1995. Ένα χρόνο αργότερα, σε συνεργασία με την ΕΤ2, γύρισε την τηλεταινία "Το Παλτό" ενώ το 1998, πάλι για λογαριασμό της ΕΤ2, γύρισε ένα ντοκιμαντέρ - μαμούθ για το συγκρότημα Tuxedomoon με τον τίτλο "No Tears". Συνεργάστηκε επίσης με τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη για το σενάριο της ταινίας "Μαύρο Γάλα" η οποία ολοκληρώθηκε το 1999.

Το 1999 προσκάλεσε στην Ελλάδα τον Αμερικανό μουσικό Screaming Jay Hawkins και κινηματογράφησε τις δύο συναυλίες που έδωσε. Το ντοκιμαντέρ - ταινία εξελίχτηκε σε σπάνιο υλικό, καθώς δύο μήνες μετά ο Hawkins πέθανε, ενώ απέσπασε το Πρώτο Βραβείο στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης.

Εργάστηκε επιπλέον ως παραγωγός του ραδιοφώνου (1988-1991) στον πρώτο ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό TOP FM και στο BBC World Service, όταν ζούσε στην Αγγλία. Αργότερα, επανήλθε στο ραδιόφωνο μέσα από την συχνότητες "902 Αριστερά" και "Στο Κόκκινο".

Το 1995 ίδρυσε την οπτικοακουστική εταιρία «Astra Tv» και το 2002 εγκαινίασε τον συναυλιακό χώρο Gagarin 205, στην οδό Λιοσίων.

Επέστρεψε πίσω από την κάμερα ως σκηνοθέτης αλλά και σεναριογράφος με την ταινία "Οι Αισθηματίες" (2014) ενώ εργαζόταν για να ετοιμάσει ένα ντοκιμαντέρ για τα 90 χρόνια του ΠΑΟΚ.

Πληροφορίες από: wikipedia