Breaking News

Εξελίξεις - ντόμινο στη Βρετανία μετά το δημοψήφισμα, παραιτήθηκε ο Κάμερον (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Φορτισμένος συναισθηματικά ο Ντέιβιντ Κάμερον, έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του, Samantha, ανακοίνωσε την παραίτησή του από πρωθυπουργός, μετά το ιστορικό δημοψήφισμα υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

"Ήμουν απολύτως σαφής στην πεποίθησή μου ότι η Βρετανία είναι ισχυρότερη, ασφαλέστερη και έχει καλύτερη θέση στο εσωτερικό της ΕΕ. Αλλά οι Βρετανοί πήραν μια πολύ σαφή απόφαση να ακολουθήσουν έναν διαφορετικό δρόμο και ως εκ τούτου πιστεύω ότι η χώρα χρειάζεται νέα ηγεσία προς αυτή την κατεύθυνση" είπε ο Κάμερον που πρόσθεσε πως δεν θα αποχωρήσει αμέσως και ότι θα προσπαθήσει να καθησυχάσει τις αγορές τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες.

"Θα κάνω ό,τι μπορώ ως πρωθυπουργός για να σταθεροποιήσω το πλοίο τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, αλλά δεν νομίζω ότι θα ήταν σωστό για μένα να προσπαθήσω να είμαι ο καπετάνιος που καθοδηγεί τη χώρα μας στον επόμενο προορισμό της. Αυτή δεν είναι μια απόφαση που πήρα ελαφρά τη καρδία, αλλά πιστεύω ότι είναι προς το εθνικό συμφέρον για να υπάρξει μία περίοδο σταθερότητας. Στη συνέχεια, απαιτείται νέα ηγεσία" δήλωσε χαρακτηριστικά.


Την ίδια στιγμή ο Mark Carney, διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, προσπάθησε να καθησυχάσει τις αγορές που πανικοβλήθηκαν σήμερα το πρωί, με τη λίρα να "βουτάει" στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και 31 χρόνια, έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, ενώ ο δείκτης FTSE υποχώρησε κατά 8%.

Παράλληλα ο αρχηγός του SNP, Nicola Sturgeon, έθεσε ήδη την προοπτική ενός δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, που ψήφισε υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, σηματοδοτώντας πιθανώς τη διάλυση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πηγή: Daily Mail