Breaking News

5 Ήπειροι, 9 Χώρες, 11 Ελληνικά σχολεία, 1 Τραγούδι μόνο για την Ελλάδα (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έντεκα Ελληνικά σχολεία από 5 ηπείρους και 9 χώρες  ένωσαν τις φωνές τους σε ένα τραγούδι με τίτλο "Χώρα Ελλάδα Μας Γλυκιά" για να εκφράσουν την αγάπη τους στην πατρίδα τους.

Ως ιδέα και πρωτοβουλία, ξεκίνησε από το Ελληνικό Σχολείο του Βουκουρεστίου "Αθηνά" και τους μαθητές της Ε' & ΣΤ' τάξης του Δημοτικού και την δασκάλα τους, κυρία Μπασίνα Βασιλική.

Η πρώτη στροφή γράφτηκε από το Ελληνικό Σχολείο του Βουκουρεστίου "Αθηνά" και σε αυτό το ταξίδι, κάθε ένα από τα 11 Σχολεία που συμμετείχαν, έγραφε την δική του στροφή.

"Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους εκείνους που συμμετείχαν, γιατί χωρίς της δικής τους προσπάθεια, υπομονή, ζήλο και συνεισφορά, τίποτε από τα παραπάνω δεν θα πραγματοποιούταν" αναφέρει στην περιγραφή του βίντεο το Ελληνικό Σχολείο  "Αθηνά".

Η μουσική και η ενορχήστρωση του τραγουδιού είναι του Νίκου Ντόνα.

Unknown είπε...

https://youtu.be/tDnUOWUguYo

Το "Χώρα Ελλάδα Μας Γλυκιά" με χορό από τους μαθητές και τις μαθήτριες των 11 Ελληνικών Σχολείων που Συμμετείχαν.

Οι μαθητές και μαθήτριες των εμφανιζόμενων Σχολείων, συνοδεύουν "χορευτικά" το αντίστοιχο κομμάτι του τραγουδιού που οι ίδιοι έγραψαν.

Το "Χώρα Ελλάδα Μας Γλυκιά" με πρωτοβουλία του Greek School of Bucharest ''Athena'' ταξίδεψε σε 9 χώρες και 5 ηπείρους, ενώνοντας τα αισθήματα των παιδιών με ένα μοναδικό σκοπό: Την έκφραση της αγάπης τους για την Ελλάδα.

Τους αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια τόσο στα ίδια τα παιδιά όσο και στους δασκάλους και καθηγητές τους για την πλήρη υποστήριξη τους στην ολοκλήρωση της ιδιαίτερης αυτής προσπάθειας.

» Σχολιάστε