Breaking News

Ποιος είπε στην Αλίκη «Δεν θα με μάθεις εσύ, ένα σκ..., πως να κάνω τη δουλειά μου»; (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Άγνωστα περιστατικά, που συνέβησαν στο παρασκήνιο αγαπημένων ταινιών του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, έφερε στο φως ένα βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή "Σπίτι μου σπιτάκι μου":

Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο: Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έκανε παράπονα στον Φίνο γιατί, όπως υποστήριζε, γύριζε την κάμερα προς τη Νίκη Λινάρδου, όταν μιλούσε η ίδια. Ο Φίνος επέβαλε στον Σακελλάριο να ξαναγυριστούν οι σκηνές κάτι που  εξόργισε το Σακελλάριο με αποτέλεσμα να πει στην Αλίκη: "Δεν θα με μάθεις εσύ, ένα  σκ...ό, πως να κάνω τη δουλειά μου"!

Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες: Τον έναν από τους δύο ρόλους ήταν να τον παίξει ο Δημήτρης Χορν αλλά η συνεχής αναβλητικότητά του στα γυρίσματα έκανε αδύνατη τη συμμετοχή του στην ταινία.

Μια τρελή τρελή οικογένεια: Ο ρόλος της Πάστα Φλώρα είχε προταθεί στη Ρένα Bλαχοπoύλoυ αλλά τον αρνήθηκε επειδή δεν ήθελε να παίξει το ρόλο της μαμάς της Τζένη Καρέζη. "Άλλο να παίζεις θείες και άλλο τις μητέρες" δήλωσε κάποια χρόνια αργότερα. Τελικά το ρόλο πήρε η Μαίρη Αρώνη.

Ούτε γάτα ούτε ζημιά: Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας δεν ήξερε να οδηγεί και στα μακρινά πλάνα τον αντικαθιστούσε κάποιος άλλος, όμως στα κοντινά έπρεπε να οδηγεί  ο ίδιος. Κάποια στιγμή πάτησε περισσότερο το γκάζι με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να πάθει μεγάλη ζημιά. 

Στεφανία: Είναι η μοναδική ταινία για την οποία γυρίστηκαν δύο φινάλε. Ένα με ευτυχισμένο τέλος και ένα που η  ηρωίδα σκοτώνεται. Το δεύτερο φινάλε για την πρώτη προβολή και το πρώτο για τις προβολές στην επαρχία. Όμως τελικά επικράτησε το δεύτερο φινάλε. 

Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη: Γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της Χούντας και οι Αρχές απαγόρευσαν στον Αλέκο Αλεξανδράκη να ταξιδέψει στην Ιταλία για τα γυρίσματα, λόγω του αριστερού του παρελθόντος. 

Η Δασκάλα με τα Ξανθά Μαλλιά: Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, που έγιναν στην Μακρινίτσα Πηλίου, η Αλίκη έμαθε ότι είναι έγκυος στον Γιάννη.

Η θεία από το Σικάγο: Παραλίγο να γίνει η μοναδική ταινία στην οποία θα συνυπήρχαν η Αλίκη Βουγιουκλάκη με τη Τζένη Καρέζη αλλά η Αλίκη δεν δέχτηκε τον ρόλο της μικρότερης κόρης που της πρότεινε ο Σακελλάριος. Οι κακές γλώσσες λένε πως η ίδια είχε αυτοχριστεί πρωταγωνίστρια και γι'αυτό απέρριψε τον δεύτερο ρόλο που της προτάθηκε απαντώντας ειρωνικά "Μα δε νομίζετε πως είμαι πολύ νέα για να παίξω τη θεία;". Τότε ο Σακελλάριος απάντησε "Αυτή δεν θα ξαναπατήσει ποτέ πια εδώ μέσα". 

Mαpιχουάνα στοπ: Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ξεκίνησε ο μεγάλος έpωτας μεταξύ Ζωής Λάσκαρη και Τόλη Βοσκόπουλου. Η σχέση τους κράτησε 3 χρόνια και απασχόλησε τις κοσμικές στήλες εκείνης της εποχής.

Δείτε το βίντεο.