Breaking News

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Ορλάντο - Αναγνωρίστηκε ο δράστης (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο ISIS έχει αναλάβει την ευθύνη για το μακελειό στο γκέι κλαμπ του Ορλάντο τις πολύ πρωινές ώρες της Κυριακής που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 50 άνθρωποι και να τραυματιστούν 53 ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Ο ένοπλος δράστης άνοιξε πυρ στο κλαμπ Pulse στο οποίο εκείνη τη στιγμή βρισκόταν περίπου 350 άτομα ενώ στη συνέχεια έπεσε και ο ίδιος νεκρός από πυρά αστυνομικών. Οι 39 άνθρωποι πέθαναν στο εσωτερικό του κλαμπ, οι δύο έξω απ' αυτό και οι 9 μετά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη της αιματηρής επίθεσης ενώ ενημέρωσε πως ο δράστης ήταν ένας από τους μαχητές του.

Στο μεταξύ ο δράστης αναγνωρίστηκε από τις Αρχές. Πρόκειται για τον 29χρονο Omar Mateen από το Port Saint Lucie της Φλόριντα με τους γονείς του να κατάγονται από το Αφγανιστάν. Σύμφωνα με πηγές από το FBI ο δράστης φέρεται να είχε αγοράσει νόμιμα τουλάχιστον δύο πυροβόλα όπλα την τελευταία εβδομάδα. Η αστυνομία ερευνά για στοιχεία στο σπίτι στο οποίο πιστεύεται πως έμενε.

Η πρώην σύζυγος του δήλωσε για τον Mateen ότι δεν ήταν σταθερό άτομο και κάποια στιγμή άρχισε να τη χτυπά. Όταν οι γονείς της έμαθαν για τους ξυλοδαρμούς λίγους μήνες μετά το γάμο, πήγαν και την πήραν από το σπίτι του.