Breaking News

Υπόθεση θανάτου του εκδότη Μαυρίκου: Οι κάμερες «έπιασαν» διαρροή καυσίμου (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μετά την επίσημη ταυτοποίηση ότι ο νεκρός οδηγός, που σκοτώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Αττική οδό - όταν η Porsche Cayenne τυλίχτηκε στις φλόγες - ήταν ο 42χρονος εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτης Μαυρίκος, οι ερευνητές καλούνται τώρα να απαντήσουν στο «γιατί» της ανάφλεξης.

Όπως δημοσιεύει το protothema.gr, από τα μέχρι τώρα στοιχεία οι αστυνομικές αρχές προσανατολίζονται στο συμπέρασμα ότι δεν βρέθηκαν ενδείξεις για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού, ενώ από τις κάμερες προκύπτει πώς υπήρξε διαρροή καυσίμου.

Από τη νεκροτομή οι ιατροδικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του Παναγιώτη Μαυρίκου οφείλεται στη φωτιά που εκδηλώθηκε στο αυτοκίνητο και δεν υπάρχουν παθολογικά ευρήματα. 

Έπειτα και από αυτές τις εξελίξεις, σε συνδυασμό με τα στοιχεία της προανάκρισης, οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής οδηγούνται στο συμπέρασμα του ατυχήματος.

Ωστόσο, όπως σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, αναμένονται τα αποτελέσματα της ιστολογικής και τοξικoλογικήs εξέτασης όπως επίσης και τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης στο μοιραίο τζιπ, την οποία ανέλαβε κρατικός εμπειρογνώμων. Το όχημα θα εξετάσει και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρχε κάποια δολιοφθορά που προκάλεσε την ανάφλεξη.

Η οικογένεια του εκλιπόντος, πάντως, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, η οποία στρέφεται κατά αγνώστων δραστών, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου Αλέξη Κούγια.