Breaking News

16 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις ΗΠΑ από συντριβή αερόστατου (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο στο Τέξας όταν ένα αερόστατο συγκρούστηκε σε δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με μαρτυρίες. Το αερόστατο πήρε φωτιά και κατόπιν συνετρίβη σε ένα λιβάδι. Το θάνατο των 16 ανθρώπων επιβεβαίωσε και η αστυνομία του Τέξας.

Σε δήλωσή του μέσω e-mail στην Guardian, o Lynn Lunsford, εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας (FAA), είπε ότι το αερόστατο έπιασε φωτιά περίπου στις 7.40 π.μ. τοπική ώρα (15:40 ώρα Ελλάδος). Συνετρίβη κοντά στο Lockhart, περίπου 30 μίλια νότια του Austin.

"Δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή να υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή" δήλωσε εκπρόσωπος από το γραφείο του Σερίφη του Caldwell. Αργότερα επιβεβαίωσε ότι και οι 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.


Οι Αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πριν το ατύχημα του Σαββάτου, που είναι από τα πιο πολύνεκρα στις ΗΠΑ, 17 θανατηφόρα ατυχήματα από αερόστατο σημειώθηκαν στις ΗΠΑ από τον Ιανουάριο του 2002 έως τον Ιούνιο του 2016 με συνολικά 21 θανάτους.

Πηγή: The Guardian