Breaking News

Έξι χρόνια φυλάκισης η οριστική ποινή στον Πιστόριους (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε ποινή 6 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο Oscar Pistorius για τη δολοφονία της φίλης του Reeva Steenkamp.

Η ετυμηγορία έρχεται μετά την αρχική καταδίκη 5 ετών φυλάκισης το 2014 η οποία το περασμένο φθινόπωρο μετατράπηκε σε κατ' οίκον περιορισμό.

Ο Pistorius πυροβόλησε τη Reeva Steenkamp τέσσερις φορές τον Φεβρουάριο του 2013. Ο ίδιος το παραδέχτηκε αλλά είπε ότι νόμιζε πως υπήρξε εισβολέας στο σπίτι.

Ο πρώην παραολυμπιονίκης άκουσε με ψυχραιμία την απόφαση του δικαστηρίου και στη συνέχεια αποχαιρέτησε τους δικούς τους ενώ αγκάλιασε την αδερφή του Aimee - η οποία ξέσπασε σε λυγμούς - πριν πάρει το δρόμο για τη φυλακή.


Σύμφωνα με το BBC o 29χρονος θα εκτίσει το μισό της ποινής του, δηλαδή τρία χρόνια, ενώ για την απόφαση μπορεί να ασκηθεί έφεση τόσο από την πλευρά του Pistorius όσο και από την οικογένεια της Reeva.

Η δικαστής Thokozile Masipa τόνισε ότι μεγάλο ρόλο στην απόφαση έπαιξε η προσπάθειά του να σώσει τη Reeva μετά από τους πυροβολισμούς ενώ ο ίδιος χαρακτηρίστηκε "έκπτωτος ήρωας" που έχασε την καριέρα του.


Παρά την κοινή γνώμη που είναι αρνητική για το Νοτιοαφρικανό, η δικαστής ξεκαθάρισε πως "η κοινή γνώμη δεν μπορεί να παίξει κανένα ρόλο σε αυτή την περίπτωση".

Οι γονείς της Reeva Steenkamp είχαν εκφράσει ήδη την απογοήτευσή τους για την αρχική ποινή των 5 ετών και δεν τους ικανοποίησε ούτε η νέα απόφαση του δικαστηρίου, ζητώντας να πληρώσει ο Pistorius για το έγκλημά του. Ωστόσο ο δικηγόρος τους δήλωσε: "Ο νόμος έχει κάνει τον κύκλο του. Τίποτα δεν θα φέρει τη Reeva πίσω."


Πηγή: BBC
Φωτογραφίες από: BBC - DailyMail