Breaking News

Δόθηκε το OK για συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε δεκτή την τροπολογία των 27 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Ο Πάνος Καμμένος μίλησε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για εναρμόνιση με όσα ισχύουν και σε άλλες χώρες και τόνισε ότι το σύστημα που θα υιοθετηθεί και από τις Ένοπλες Δυνάμεις (Ε.Δ.) θα είναι στρατιωτικού τύπου, παρόμοιο με αυτό που ισχύει και στο Λιμενικό. 

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Καθημερινή, η τροπολογία παρέχει  τη δυνατότητα δημιουργίας κατά τόπους στρατιωτικών ενώσεων, σε επίπεδο περιφέρειας ή περιφερειακής ενότητας. Σε αυτές θα μπορούν να πάρουν μέρος, μεικτά, αξιωματικοί από όλα τα Όπλα και θα εκλέγουν τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών σωματείων τους σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο. Στα μέλη των σωματείων θα απαγορεύονται οι δημόσιες δηλώσεις στα ΜΜΕ αλλά και η απεργία ή η στάση εργασίας. 

Θα απαγορεύεται, επίσης, «να αναμειγνύονται με οποιονδήποτε τρόπο σε θέματα διοίκησης των μονάδων και διοίκησης, οργάνωσης ή δομής εν γένει των Ε.Δ.». Στη λίστα των απαγορεύσεων περιλαμβάνονται η κριτική και οι χαρακτηρισμοί για τη στρατιωτική ιεραρχία.