Breaking News

Έκανε το γύρο του κόσμου σε 11 μέρες και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Fedor Konyukhov κατέρριψε το ρεκόρ του Steve Fossett ο οποίος το 2002 κατάφερε να κάνει το γύρο της υδρογείου σε 13 ημέρες.

Ο 65χρονος Ρώσος απογειώθηκε με το αερόστατό του το πρωί της Τρίτης 12 Ιουλίου (07.30 π.μ. τοπική ώρα) από το Northam, 96 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Perth, από το ίδιο ακριβώς σημείο που είχε ξεκινήσει και ο Fossett.

Ταξίδεψε πάνω από την Αυστραλία και κατόπιν διένυσε τη θάλασσα της Τασμανίας, τη Νέα Ζηλανδία, τον Ειρηνικό Ωκεανό, τη Νότια Αμερική (Χιλή και Αργεντινή), τον Ατλαντικό Ωκεανό, τη Νότια Αφρική και τον Ινδικό Ωκεανό, πριν καταλήξει πίσω στην Αυστραλία.


Όπως δημοσιεύει η Telegraph, έχοντας διανύσει χωρίς διακοπή 34.000 χιλιόμετρα σε μόλις 11 ημέρες, κατέρριψε το ρεκόρ τη στιγμή που πετούσε το περασμένο Σάββατο 23 Ιουλίου πάνω από το Northam και προσγειώθηκε εξαντλημένος κοντά στη μικρή πόλη Bonnie Rock στη Δυτική Αυστραλία, όπου αποθεώθηκε από μέλη της οικογένειας και φίλους.

Επιστρέφοντας πίσω στο Northam αγκάλιασε τη σύζυγό του Irina και απόλαυσε τη γιορτή που του ετοίμασε η τοπική κοινότητα και οι ενθουσιασμένοι ντόπιοι.

Το μόνο που απομένει είναι να επικυρωθεί πλέον και επίσημα το ρεκόρ του 65χρονου Konyukhov.