Breaking News

Αυτοκτόνησε ο δράστης που αιματοκύλισε το Μόναχο (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένας 18χρονος Ιρανογερμανός θεωρείται από την αστυνομία ότι ήταν τελικά ο δράστης ο οποίος πριν αυτοκτονήσει, άνοιξε πυρ στο εσωτερικό του εμπορικού κέντρου "Olympia" στο Ολυμπιακό Πάρκο του Μονάχου, στην περιοχή Moosach, μετά το απόγευμα της Παρασκευής.

Παρά την αρχική πληροφόρηση για 3 ενόπλους, η αστυνομία θεωρεί τώρα ότι ο δράστης - που βρέθηκε νεκρός λίγες ώρες αργότερα μισό μίλι από το σημείο που σκόρπισε το θάνατο - ενήργησε μόνος του.

10 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και ο δράστης, και 21 τραυματίστηκαν, οι 3 σε κρίσιμη κατάσταση ενώ οι 16 εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Η αστυνομία ερευνά μια ψεύτικη αγγελία στο Facebook που πρόσφερε δωρεάν φαγητό στο McDonald 's, όπου ο 18χρονος σκότωσε το πρώτο από τα εννέα θύματα του.

Τις πληροφορίες ανακοίνωσε ο πρόεδρος της αστυνομίας του Μονάχου  Hubertus Andrae, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, στις 02:30 π.μ., (τοπική ώρα).

Ο Andrae δήλωσε ότι ο 18χρονος ήταν Ιρανογερμανός από το Μόναχο, δεν ήταν γνωστός στην αστυνομία και δεν υπήρχε καμία ένδειξη για τυχόν δεσμούς του με τρομοκρατικές οργανώσεις ενώ πρόσθεσε ότι θα διερευνηθούν όλα τα σενάρια.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Daily Mail, μια μαρτυρία αναφέρει ότι o δράστης ακούστηκε να λέει "Allahu Akbar - Ο Θεός είναι μεγάλος" στο κατάστημα McDonald's πριν εισβάλει στο εμπορικό κέντρο.

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας οι δημόσιες συγκοινωνίες είχαν ανασταλεί ενώ η αστυνομία προειδοποίησε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν τους δημόσιους χώρους καθώς μέχρι τότε πίστευε ότι οι ένοπλοι ήταν 3 και είχαν διαφύγει.

Η φωτογραφία που ακολουθεί ανέβηκε στο Twitter και καταγράφει τον δράστη κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την αστυνομία.





Πηγή: Daily Mail