Breaking News

Euro 2016: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος! (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
12 χρόνια μετά το χαμένο τελικό με την Ελλάδα μέσα στο σπίτι της, η Πορτογαλία είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης και πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρώτου της Euro, καθώς κέρδισε τη διοργανώτρια Γαλλία με 1-0 στην παράταση.

Παράλληλα πανηγυρίζουν και οι Έλληνες φίλαθλοι για τον "δικό τους" Φερνάντο Σάντος τον οποίο οι παίκτες της Πορτογαλίας σήκωσαν στα χέρια μετά το τέλος του αγώνα.

Οι σωτήριες επεμβάσεις του τερματοφύλακα Πατρίσιο σε συνδυασμό με την εμφάνιση του Πέπε, που ψηφίστηκε MVP του τελικού, κράτησαν ανέπαφη την εστία των Πορτογάλων που "χτύπησαν" στο 109' με το εκπληκτικό γκολ του Έντερ με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή (μπήκε στον αγώνα ως αλλαγή) το οποίο ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος.


Μεγάλος άτυχος του τελικού, που όμως δεν στοίχισε στην Πορτογαλία, ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο σταρ της Ρεάλ τραυματίστηκε στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα και αντικαταστάθηκε στο 25'. Τελικά η λήξη του αγώνα βρήκε τον αρχηγό της ομάδας να κλαίει από χαρά, να πανηγυρίζει έξαλλα και να σηκώνει το βαρύτιμο τρόπαιο.

"Φωτιά" πήρε από τους πανηγυρισμούς και η πλατεία Terreiro do Paco στη Λισαβόνα, όπου είχε συγκεντρωθεί μεγάλο πλήθος για να παρακολουθήσει τον τελικό.

Πορτογαλία: Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Πέπε, Ζοζέ Φόντε, Ραφαέλ Γκερέιρο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Άντριεν Σίλβα (66' Ζοάο Μοουτίνιο), Ρενάτο Σάντσες (79' Έντερ), Ζοάο Μάριο, Νανί, Κριστιάνο Ρονάλντο (25' Κουαρέσμα).

Γαλλία: Λορίς, Σανιά, Ουμτιτί, Κοσιελνί, Εβρά, Πογκμπά, Ματουιντί, Μουσά Σισοκό (110' Μαρσιάλ), Παγέτ (58' Κομάν), Γκριεζμάν, Ζιρού (78' Ζινιάκ).









Φωτογραφίες από: Daily Mail - Reuters