Breaking News

Εύβοια: Ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή από την πυρκαγιά (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ανυπολόγιστες καταστροφές προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα που «σάρωσε» την βόρεια Εύβοια. Το πύρινο μέτωπο ξεπερνάει τα 12-15 χιλιόμετρα και υπάρχουν εκτιμήσεις για 20.000 καμμένα στρέμματα δάσους.

Όπως δημοσιεύει η Καθημερινή, το πρώτο φως της ημέρας δείχνει μια τεράστια οικολογική καταστροφή στην περιοχή της Λίμνης. Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Φαράκλα στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου και έφτασε σε λίγες ώρες πάνω από την παραθαλάσσια περιοχή Κατούνια της Λίμνης.

Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί τις πτήσεις, ενώ όλη τη νύχτα 120 πυροσβέστες εδιναν μάχη για να αποτρέψουν την επέκτασή της.


Όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος βρίσκεται από νωρίς το πρωί στην Εύβοια, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, η φωτιά έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης και εντός της ημέρας θα έχουν σβηστεί και τα τελευταία μέτωπα.

«Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα» ανέφερε ο υπουργός, και είπε ακόμη ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα για αποζημιώσεις στους παραγωγούς ρητίνης που μέχρι τώρα δούλευαν στην περιοχή. Αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν επικεντρώσει το έργο τους στην περιοχή Κατούνια, περίπου δύο με τρία χιλιόμετρα από τη Λίμνη, που είναι και η τελευταία εστία.

Φωτογραφίες από: eviazoom.gr