Breaking News

Γνωστός δημοσιογράφος σκοτώθηκε στην Ουκρανία από έκρηξη στο αυτοκίνητό του (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο δημοσιογράφος Pavel Sheremet, πασίγνωστος στη Ρωσία, σκοτώθηκε όταν ανατινάχθηκε το αυτοκίνητο που οδηγούσε λίγα λεπτά από τη στιγμή που ξεκίνησε από το κέντρο του Κίεβου, για να πάει στον προορισμό του.

Όπως δημοσιεύει το Russia Today (RT), το όχημα που οδηγούσε ανήκε στον εργοδότη του, τον Alyona Pritula, ιδρυτή και αρχισυντάκτη της εφημερίδας Ukrainskaya Pravda.

Το επικρατέστερο σενάριο κάνει λόγο για δολοφονία με μια βόμβα που τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε.


"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η έκρηξη προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε από δολοφόνους" δήλωσε ο Ουκρανός βουλευτής Anton Gerashchenko, σε κανάλι της Ουκρανίας.

Η έκρηξη σημειώθηκε σήμερα, περίπου στις 7:45 το πρωί. Ο 44χρονος Ρώσος σκοτώθηκε ακαριαία ενώ το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroshenko εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στο Twitter λέγοντας ότι είναι «σοκαρισμένος» ενώ πρόσθεσε ότι γνώριζε προσωπικά τον δημοσιογράφο.

Ο Pavel Sheremet ήταν δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής ειδικευμένος στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών είχε μετακομίσει στο Κίεβο, στην Ουκρανία, όπου και εργαζόταν στην εφημερίδα Ukrainskaya Pravda.