Breaking News

Χίλαρι Κλίντον: Και επίσημα η πρώτη γυναίκα υποψήφια για πρόεδρος των ΗΠΑ (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Εξασφάλισε και επίσημα το χρίσμα των Δημοκρατικών η Χίλαρι Κλίντον καθώς ξεπέρασε τις 2.382 ψήφους (απαιτούνται 2.383) με τις ψήφους των εκπροσώπων της πολιτείας της Νότιας Ντακότα, σε ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε χθες στο συνέδριο της Φιλαδέλφεια.

Κατόπιν, όπως δημοσιεύει το BBC, σε μια συμβολική χειρονομία για την ενότητα του κόμματος, ο πρώην αντίπαλος της Γερουσιαστής Bernie Sanders πήρε το μικρόφωνο και πρότεινε να επισπευσθεί η διαδικασία με ψήφο δια βοής όπως και τελικά συνέβη.

Στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον τάχθηκε με πάθos και η Μισέλ Ομπάμα η οποία αν και απέφυγε να αναφέρει το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ, είπε, μεταξύ άλλων, ότι η απεχθής γλώσσα από δημόσια πρόσωπα δεν αντιπροσωπεύουν το αληθινό πνεύμα των ΗΠΑ.


Ο σύζυγός της Χίλαρι και πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον τόνισε ότι είναι η καλύτερη για να οδηγήσει το έθνος, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην περίοδο που γνωρίστηκαν και εξήρε την αφοσίωσή της στη χώρα.

Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά: "Αν υπάρχουν μικρά κορίτσια εκεί έξω που είναι ξύπνια αυτή την ώρα και παρακολουθούν επιτρέψτε μου να τους πω αυτό: Μπορεί να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος αλλά και ένα από εσάς είναι η επόμενη".


Δείτε το σχετικό βίντεο του Euronews.