Breaking News

Αεροσυνοδός με μαντίλα στη Σαουδική Αραβία η αδελφή της ηθοποιού Γιούλικας Σκαφιδά (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η αδερφή της ηθοποιού Γιούλικας Σκαφιδά, η Ντορέττα Σκαφιδά είναι αεροσυνοδός. Η βάση της όμορφης Καλαματιανής είναι η η Σαουδική Αραβία καθώς εργάζεται για τη βασιλική οικογένεια της χώρας!

Η καθημερινότητα τη βρίσκει να ταξιδεύει και στις πέντε ηπείρους... από το Λονδίνο στο Τόκιο, από τη Νέα Υόρκη στη Ζυρίχη, από την Αφρική στις Μαλδίβες. 


Η Ντορέττα Σκαφιδά τον Ιούνιο πήγε για διακοπές στην Καλαμάτα και παραχώρησε συνέντευξη στη Μαρία Νίκα που δημοσιεύτηκε στο kalamatajournal.gr:

Όπως είπε, τελείωσε τις σπουδές της στο Λονδίνο, στη Διπλωματική Ακαδημία και πάνω στο Διεθνές Δίκαιο. Αποφάσισε να ασχοληθεί με τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά μία άτυχη εμπειρία στα σύνορα της Παλαιστίνης την απογοήτευσε και την έκανε να συνειδητοποιήσει ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ουσία δεν εφαρμόζονται.

Επέστρεψε στην Ελλάδα, έστειλε βιογραφικά παντού και βρήκε δουλειά σαν αεροσυνοδός με βάση τη Λιβύη. Η πρώτη πτήση ήταν στη Νιγηρία. "Το πρώτο βράδυ έπεσαν και πυροβολισμοί, σκοτώθηκαν 16 άτομα έξω από το ξενοδοχείο που μέναμε. Με ασφάλεια μας πήγαιναν. Για δυόμισι - τρία χρόνια έκανα πτήσεις για προσκυνητές, μουσουλμάνους με προορισμό τη Μέκκα" δήλωσε η όμορφη αεροσυνοδός.

Στη συνέχεια πήγε σε μια σουηδική εταιρεία, με βάση αρχικά το Παρίσι και κατόπιν το Ιράκ, όπου έμεινε δύο - δυόμισι χρόνια. 

Όμως η σουηδική εταιρεία έκλεισε και μετά από λίγο διάστημα που έμεινε άνεργη βρέθηκε να εργάζεται για τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας. Όπως εξήγησε, η βασιλική οικογένεια έχει τα δικά της αεροπλάνα τα οποία κάποιες φορές κάνουν πτήσεις και για προέδρους άλλων κρατών. Στην αρχή έμενε στο Νταμάμ ενώ τώρα πήγε στο Ριάντ και τη Τζέντα. Φορά μαντήλι και την αμπάγια, το μαύρο μακρύ φόρεμα σύμφωνα με τον κώδικα ενδυμασίας στη χώρα.

"Μένουμε σε ωραία ξενοδοχεία και έχουμε πάντα τον οδηγό μας οπουδήποτε θέλουμε να πάμε - οι γυναίκες δεν οδηγούν εκεί - οι μισθοί μας είναι πολύ καλοί, είμαι πολύ ευχαριστημένη. Οι γυναίκες εκεί φοράνε μπούρκα, το μαντήλι που φαίνονται μόνο τα μάτια, εμείς απλά καλύπτουμε τα μαλλιά μας. Έχει και θρησκευτική αστυνομία εκτός από πολιτική. Αν σε δουν χωρίς μαντήλα θα έρθουν να σου πουν να τη βάλεις" δήλωσε η Ντορέττα Σκαφιδά.

Όταν ρωτήθηκε ποιο μέρος από αυτά που έχει ταξιδέψει την ενθουσίασε περισσότερο, απάντησε: "Ίσως επειδή είναι ο τόπος μου, αλλά τη γαλήνη και τη γραφική ομορφιά της Καλαμάτας δεν την έχω βρει πουθενά. Σαν την Καλαμάτα πουθενά!".

Δείτε τις φωτογραφίες...



Πληροφορίες και φωτογραφίες από: kalamatajournal.gr