Breaking News

Η απόλυτη χλιδή στο Λευκό Παλάτι του Ερντογάν (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ισχυρίζεται ότι ζει μια «ταπεινή και σεμνή» ζωή σύμφωνα με τις αυστηρές μουσουλμανικές αξίες, όμως έχει συγκεντρώσει 139 εκατομμύρια λίρες περιουσία με τουλάχιστον τρία παλάτια σε όλη την Τουρκία τη στιγμή που το ένα τέταρτο της χώρας ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, αναφέρει σε άρθρο της η βρετανική Daily Mail για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας παράλληλα τη λατρεiα της συζύγου του Εμινέ στη χλιδάτη ζωή.

Κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος το παλάτι του  Ερντογάν που κατασκευάστηκε έξω από την Άγκυρα, βομβαρδίστηκε από F-16 αλλά η έκταση της ζημιάς δεν είναι ακόμα γνωστή. Η βρετανική εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφίες από το εσωτερικό των 366.000 τετραγωνικών μέτρων παλάτι.

Χαρακτηριστικό της χλιδής τα χαλιά που κοστίζουν πάνω από 7 εκατομμύρια λίρες. Μάλιστα σε μία επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στη Βαρσοβία, η σύζυγός του που τον συνόδευε, ξόδεψε περισσότερες από 37 χιλιάδες λίρες σε ένα παζάρι με αντίκες. Οι επικριτές του τερατώδους κτιρίου λένε ότι θα κοκκίνιζε και ο άλλοτε δικτάτορας του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν, γνωστός για την αγάπη του στο χρυσό.

Το κτίριο, γνωστό και ως Λευκό Παλάτι, κοστίζει περισσότερο από το διπλάσιο της αρχικής εκτίμησης, αλλά ο Ερντογάν απέκρουσε τις επικρίσεις λέγοντας ότι ενισχύει το προφίλ της Τουρκίας στον κόσμο.

Όταν άρχισε την κατασκευή ισχυρίστηκε ότι έπρεπε να χρησιμοποιηθούν όλα τα υλικά από την Τουρκία. Αλλά πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η οροφή προέρχεται από τη Γερμανία, ενώ το μάρμαρο που χρησιμοποιήθηκε στα δωμάτια αγοράστηκε από την Ινδία. Επίσης άλλα υλικά προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Ιταλία. Ακόμα και τα δέντρα που φυτεύτηκαν στις μεγάλες εκτάσεις του παλατιού, ήταν από την Ιταλία και την Ολλανδία.

Εκτός από σπίτι του Ερντογάν, το παλάτι αποτελεί επίσης κέντρο διοίκησης και ελέγχου της χώρας. Ο ίδιος θεωρεί ότι το παλάτι οδηγεί την Τουρκία στην ευημερία, οι επικριτές του όμως λένε ότι μόνο που κάνει είναι να αυξάνει τον αυταρχισμό του, προσθέτει η Daily Mail.

Δείτε τις φωτογραφίες...