Breaking News

Η σχέση της Αλίκης με την Καρέζη - Η άγνωστη αγωγή στο Σακελλάριο και τα κλάματα στο δικαστήριο (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πολλά γράφτηκαν και ακούστηκαν κατά καιρούς για την κόντρα μεταξύ της Αλίκης Βουγιουκλάκη και της Τζένης Καρέζη. Υπήρχε όμως ποτέ έχθρα μεταξύ τους ή ήταν απλά ένα σενάριο των περιοδικών της εποχής;

Σύμφωνα με το βίντεο που προβλήθηκε στο "ΦΜ Live", μία μικρή αντιπαλότητα μπορεί να υπήρχε, όμως οι δύο μεγάλες σταρ του ελληνικού κινηματογράφου ήταν φίλες. Μάλιστα τα περιοδικά δεν δημοσίευαν ποτέ φωτογραφίες που πόζαραν μαζί, συντηρώντας τον φαινομενικό "πόλεμο" μεταξύ των δύο γυναικών.

Το 1968 το περιοδικό "Οικογενειακός Θησαυρός" αναφέρεται στην άγνωστη αγωγή που έκαναν η Αλίκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ στον σεναριογράφο και σκηνοθέτη των επιτυχιών τους, Αλέκο Σακελλάριο.

Ο λόγος... μία επιθεώρηση του Σακελλάριου με τίτλο "Και μη χειρότερα" με πρωταγωνιστή τον Σταύρο Παράβα ο οποίος υποδυόταν την Αλίκη, σατιρίζοντας τις αποτυχημένες προσπάθειές της να γίνει μητέρα, εμφανίζοντας τον Παπαμιχαήλ ως "βαρελάκι" και γυναικοσυντήρητο ενώ απέδιδε στην ηθοποιό τη φράση "Θέλω να καταπιώ 10 σαν την Καρέζη για να κάνω κέφι".

Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 6 Ιουλίου του 1968. Η Αλίκη ξέσπασε σε κλάματα στο δικαστήριο, λέγοντας: 

"Με υβρίζουν,με εξευτελίζουν ως καλλιτέχνιδα και ως γυναίκα οι κατηγορούμενοι, παλαιοί μου φίλοι και συνεργάτες στις μεγάλες μας επιτυχίες. Με εμφανίζουν άλλο από εκείνο που είμαι, με όσα με το στόμα του συναδέλφου Παράβα λέγονται στο σκετς. Και ακόμη, με θίγουν στο ζήτημα της μητρότητας, στο ζήτημα του παιδιού. Δεν απέκτησα παιδί κ. πρόεδρε. Θα μπορούσα να είχα όχι ένα, άλλα πολλά. Τα έχασα όμως πάνω στη σκηνή του θεάτρου παίζοντας γι΄αυτούς".

Στο πλευρό του ζευγαριού εμφανίστηκε η Τζένη Καρέζη ως μάρτυρας κατηγορίας. Η κατάθεσή της αποδεικνύεται καθοριστική στην έκβαση της δίκης. Ο Σακελλάριος και ο επιχειρηματίας του μαγαζιού καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 50 ημερών και στην καταβολή 6 χιλιάδων μεταλλικών δραχμών προς την Αλίκη και το Δημήτρη ξεχωριστά.

Όταν η Αλίκη βγήκε από την αίθουσα του δικαστηρίου δήλωσε: "Η Τζένη Καρέζη είναι αγωνίστρια, λεβέντισσα και μεγάλη πρωταγωνίστρια". Μετά από αυτό άρχισε και η φιλία τους που δεν τελείωσε ποτέ. 

Δείτε το βίντεο.