Breaking News

Μακελειό με νεκρούς και τραυματίες στην Ιαπωνία από επίθεση με μαχαίρι (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μια αιματηρή επίθεση συγκλονίζει την Ιαπωνία η οποία είναι από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο.

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν από επίθεση άντρα με μαχαίρι σε ένα κέντρο φροντίδας για άτομα με νοητική αναπηρία στην ιαπωνική πόλη Sagamihara του νομού Kanagawa, περίπου 50 χιλιόμετρα από το Τόκιο.

Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, τα θύματα ήταν ηλικίας μεταξύ 19 και 70. Ανάμεσα στους τραυματισμένους, οι 20 φέρουν σοβαρά τραύματα.

Τη στιγμή της επίθεσης στο κέντρο "Tsukui Yamayuri-en" βρισκόταν 150 άτομα και 8 μέλη του προσωπικού.

Το προσωπικό του κέντρου κάλεσε την αστυνομία στις 02:30 (τοπική ώρα). Ο δράστης έσπασε ένα παράθυρο και μπήκε μέσα και στη συνέχεια άρχισε να μαχαιρώνει ανθρώπους οι οποίοι εκείνη τη στιγμή κοιμόταν.


Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που ήταν πρώην υπάλληλος του κέντρου. Μάλιστα πήγε ο ίδιος και παραδόθηκε σε ένα κοντινό αστυνομικό τμήμα. Φέρεται να παραδέχθηκε την επίθεση ενώ είπε ότι ήθελε να εξαφανιστούν από τον κόσμο οι άνθρωποι με αναπηρίες. Ο ύποπτος ονομάστηκε στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ως ο 26χρονος Satoshi Uematsu.

Ο Yoshihide Suga, επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου είπε ότι "είναι ένα συγκλονιστικό περιστατικό με θύματα αθώους ανθρώπους".


Η αιματηρή επίθεση είναι η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών καθώς ανάλογες επιθέσεις είναι σπάνιες στην Ιαπωνία.

Τον Ιούνιο του 2008 ένας άνδρας οδήγησε ένα φορτηγό σε μια εμπορική περιοχή στο Τόκιο και στη συνέχεια άρχισε να μαχαιρώνει ανθρώπους. Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση.

Τον Ιούνιο του 2001 άνδρας με ιστορικό ψυχικής ασθένειας μαχαίρωσε οκτώ παιδιά μέχρι θανάτου σε δημοτικό σχολείο της Οζάκα.