Breaking News

Χίος: Επιχείρηση για τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς - Τεράστια η καταστροφή των Μαστιχόδεντρων (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χίο από εναέριες κι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις για τον πλήρη έλεγχο όλων των εστιών πυρκαγιάς, μικρών και μεγάλων καθώς και την κατάβρεξη όλων των καμένων εκτάσεων προκειμένου να μηδενιστεί το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Σύμφωνα με το Politischios.gr, τα ξημερώματα της Τρίτης έφθασαν στο νησί 21 πυροσβεστικά οχήματα από Αθήνα, Θεσσαλία και κεντρική Μακεδονία.

Παράλληλα πυροσβεστικά ελικόπτερα και 2 canadair των οποίων τα πληρώματα διανυκτέρευσαν στη Χίο, απογειώθηκαν λίγο μετά τις 06:00 το πρωί της Τρίτης επιχειρώντας συνεχείς ρίψεις νερού στην περιοχή όπου το βράδυ της Δευτέρας αντιμετώπιζε πρόβλημα, δηλαδή στην αγροτοδασική έκταση από τη Βέσσα προς τα Αρμόλια.

Με δεδομένο ότι οι καιρικές συνθήκες είναι αρκετά ευνοϊκές θεωρείται σίγουρο ότι μέχρι το απόγευμα η πυρκαγιά θα έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Όμως σχεδόν ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στις καλλιέργειες των Μαστιχόδεντρων στα χωριά της Ελάτας, της Βέσσας και του Λιθίου. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών στο Politischios.gr, η καταστροφή στα συγκεκριμένα χωριά ξεπερνάει το 90%. Σημαντικές είναι επίσης οι ζημιές στους Ολύμπους, στα Μεστά και στην περιοχή ανάμεσα σε Βέσσα και Άγιο Γεώργιο Συκούση.

Να σημειωθεί ότι το πρωί της Δευτέρας το νησί κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αλλά η εξέλιξη σχετικά με την κατάσβεση των μετώπων πυρκαγιάς φαίνεται να είναι αίσια.

Δείτε το βίντεο του politischios που καταγράφηκε τη Δευτέρα.