Breaking News

Ο άνθρωπος που συμβουλεύεται και ακούει περισσότερο ο Αλέξης Τσίπρας

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τον άνθρωπο που ακούει περισσότερο απ' όλους ο Αλέξης Τσίπρας - ο οποίος είναι καινούργιος πρωθυπουργικός σύμβουλος, επικεφαλής μάλιστα του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού - αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Πρόκειται για τον Δημήτρη Λιάκο που παρά την ηλικία του είναι παλαιός στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, ήταν από τους στενότερους συνεργάτες του Ι. Δραγασάκη και δεν είναι λίγοι στο κυβερνών κόμμα που του χρεώνουν ότι ήταν ένας από τους συγγραφείς του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτού που είχε ανακοινωθεί πανηγυρικά από τον Πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη. Είχε τότε δηλώσει ότι «το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος είναι ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο, χωρίς τη χρήση... εισαγωγικών», κάτι που μόλις έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύστηκε από τις εξελίξεις.

Ο κ. Λιάκος γνωρίζει πολύ καλά τα φορολογικά θέματα, λέγεται ότι αυτός ήταν ο εμπνευστής των μέτρων του λεγόμενου παράλληλου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το αφορολόγητο όριο στα 1.200 ευρώ, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά της 13ης σύνταξης. 

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι ο ειδικός αυτός σύμβουλος του Πρωθυπουργού (έχει αντικαταστήσει τον Φραγκίσκο Κουτεντάκη) βρίσκεται συνεχώς δίπλα στον κ. Τσίπρα, συνομιλεί με διοικητές τραπεζών, ήταν μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας του Γ. Χουλιαράκη, εμφανίζεται να έχει άψογη συνεργασία με τον Ευ. Τσακαλώτο και προτού γίνει η «σκιά» του κ. Τσίπρα στα οικονομικά είχε σημαντική επαγγελματική πορεία στον χώρο των επιχειρήσεων, καταλήγει ο ΒΗΜΑτοδότης.